Aankondiging: RYCB Regatta 12-13 oktober

Op zaterdag 12 en zondag 13 oktober organiseert de RYCB zeilwedstrijden voor eenheidsklassen. Zowel de 11:Metre One Design klasse als Béneteau 25, First Class 8, Melges 24, Max Fun, en Mini 6.50, J 80 zullen aan dit evenement deelnemen. Zeilen in een eenheidsklasse betekent voor de deelnemers strijden met dezelfde wapens en voor de geïnteresseerde toeschouwer onmiddellijk zichtbare resultaten: eerst is eerst, er zijn geen ingewikkelde handicapsystemen.

De Schelde voor de rede van Antwerpen kan verraderlijk zijn: er is heel wat stroom en de wind is erg wisselend in richting en kracht. De wedstrijden zullen spannend zijn: een uitdaging voor de deelnemers en spektakel verzekerd voor de toeschouwers.
Er worden korte races georganiseerd met start en aankomst voor het RYCB clubhuis en merktekens ter hoogte van het St. Anna strand en het Boudewijn monument. Dit biedt een unieke gelegenheid aan het Antwerps zeilminnende publiek en aan de clubleden om bij pot en pint vanop de eerste rij het startgebeuren en het ronden van de merktekens te volgen. Wandelaars langs de Schelde kunnen het wedstrijdverloop als in een sportstadium gadeslaan. De vloot van ongeveer 20 boten zal de steiger bij het St. Anna strand als uitvalsbasis gebruiken.

Er zijn 4 wedstrijden op zaterdag en 3 wedstrijden op zondag gepland, eerste start telkens om 10u. Zaterdagavond wordt gezellig nagepraat in het clubhuis en zondag is er prijsuitreiking. We hopen hiermee de traditie van het wedstrijdzeilen voor de rede van Antwerpen een nieuw leven in te blazen.
Voor de zeilers en voor het Antwerps publiek is dit een niet te missen evenement!

Meer info en notice of race:
www.elevenmodbelgium.org/thuisnl.htm

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: