aankondiging: Challenge Cup 2002 (NED)

Beste Zeilers,
Graag nodigen wij u bij deze uit voor de Challenge Cup 2002. Dit jaar gaat deze oergezellige race van start op woensdag 4 september 2002.
De Challenge Cup is een jaarlijks terugkerend zeilevenement voor een zeer breed zeilerspubliek (IMS, ORC, Multi-hull en Toer) die dit jaar voor de 6e keer wederom vanuit IJmuiden wordt gevaren.

De Challenge Cup bestaat uit twee trajecten; van IJmuiden naar Lowestoft, aan de oostkust van Engeland en weer terug. De te varen afstand is ca 2 keer 100 mijl hetgeen neerkomt op een echte prestatietocht omdat er afhankelijk van schip, bemanning, teamspirit en windkracht bijna een dubbele 24 uursrace wordt gevaren.

Een van de doelstelling van de Challenge Cup is het aanmoedigen van zeilers om op zee te gaan varen, of te wel het ruime sop te laten kiezen. Voor de schippers die voor het eerst de Noordzee bedwingen is er een aparte prijs te winnen: The Maiden Trofee.

Kijk op www.challengecup.nl voor meer informatie of om in te schrijven.

Met vriendelijke groet, Jacqueline Terpstra (jt@tmef.nl of 0651-396141)

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: