Daniel Schenker (SUI) wint ONK 5.5meter

Het Open Nederlands Kampioenschap in de 5.5meter klasse werd van 23 tot 25 augustus gezeild op de Braassem (NED), thuisbasis van een groot gedeelte van de Nederlandse vloot. Er waren 24 deelnemers uit Zwitserland, Duitsland en Nederland.

Vrijdag was er zoals wel vaker dit jaar erg weinig wind en kon er pas na de lunch één van de twee geplande race worden gevaren. Zaterdag zat er gelukkig iets meer beweging in de vlaggen en konden er dus vier potjes gezeild worden, al kwam bij de laatste races de regen ongeveer door de dekken heen.

Zondag was de laatste geplande race snel afgewerkt en konden de prijzen verdeeld worden. De Zwitsers waren zeer sterk met 4 boten bij de eerste 5, waaronder de nieuwe Nederlands Kampioen Daniel Schenker (SUI 205), die uiteindelijk met 1 punt 1 plaats voor bleef op het Braassem-team van Hans Nadorp.

Volledige uitslag op:
www.braassemermeer.nl

Foto © Annemiek van Kinderen
Meer foto's van Annemiek van Kinderen:
www.annemiekvankinderen.nl

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: