Interlace wint 24 Uurs Zeilrace 2002

Terwijl de rest van Nederland een etmaal lang werd geteisterd door noodweer en regen, troffen de deelnemers aan de 24-uurs zeilrace op het Markermeer, het IJsselmeer en de Waddenzee welhaast ideale zeil-omstandigheden. De wind blies het hele etmaal met 4 Beaufort uit de goede hoek en alles bleef droog aan boord en er viel op het water geen regen van betekenis. In de finishplaats Medemblik bleef het zelfs droog totdat alle schepen gefinished waren. Het feest op de kades van Medemblik was toen al lang losgebarsten en feestende zeilers laten zich nu eenmaal door een bui niet afschrikken.

De reactie van een tevreden lachtende wedstrijdleider Henry Sleutel vanochtend was kort en krachtig: "We hebben echt enorm gemazzeld!" De 24-uurs leeft trouwens onder de zeilers als nooit tevoren. In totaal hebben werden dit jaar 810 schepen aangemeld. Daarvan zijn er 742 gestart en 631 jachten zijn regelementair gefinished. Opmerkelijk was dat er 240 nieuwe deelnemers werden genoteerd die nooit eerder hadden meegedaan en dat is 30 % van het totale aantal.

Vanochtend werden in kasteel Radboud, onder een stralende zon de prijzen uitgereikt door voorzitter Frans Odijk van de Nederlandse Vereeniging van Kustzeilers en Burgemeester Hans Smit van Medemblik.

`INTERLACE` WINT IMS KLASSEN

De weersomstandigheden en het tij op de Waddenzee waren dit jaar zo gunstig dat een 13-tal van de gestarte schepen op zaterdag vanaf het IJsselmeer even het wad opzochten om daar extra zeemijlen te sprokkelen. De Interlace> van G. Verduyn voer een slimme race en profiteerde optimaal van de mogelijkheden op het wad. Met 172,9 in 24-uur gezeilde zeemijlen won dit schip van het Xphias Racing Team de 24-uurs Zeilrace in de IMS klassen over-all. Het grootste aantal gezeilde mijlen kwam op naam van de multihull Aquarius die als enige deelnemer meer dan 200 zeemijlen aflegde in 24 uur tijd. Om precies te zijn 207,7 mijl. Aanmoedigingsprijzen waren er voor de `Phoenix` van M. Eriks en de `Squiffy` van E.B.M. de Koning. De Radboudbeker ging naar het jacht Varg 3' van P. Zomerdijk.

Uitslagen IMS klassen:

IMS 1 en 2: Interlace, G. Verduyn 172,9 mijlen
IMS 3: Rietje, H.C. Innemee 159,8 mijlen
IMS 4: Phoenix, M. Eriks 155,7 mijlen
IMS 5 en 6: Quavadis, I. Schwiertz 136,7 mijlen

Uitslagen ORC klassen:

ORC 1 en 2: Runaway, P. Feenstra 161,2 mijlen
ORC 3: Blue Monk, J.C. Stam 143,7 mijlen
ORC 4: Hexenjacht, M. Bakker 143,9 mijlen
ORC 4 (zonder spi): Anneke 5, R.F. Bruinsma 120,4 mijlen
ORC 5: Siddharta, A.R. Licht 129,1 mijlen
ORC 5 (zonder spi) :Zeekraal, M.J. te Winkel
ORC 6: Panta Rei, gebr. Visser 124,8 mijlen
ORC 6 (zonder spi): Magic, J.E.P. Valkering 110,6 mijlen

Meer info over de 24 Uurs Zeilrace 24 Uurs Zeilrace

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: