Mercator weeral betrokken bij ongeval !!!

Sleper kapseist in Oostendse havengeul!
Vandaag 27/8 is iets voor 15.00 uur een sleepboot gekapseisd in de Oostendse havengeul. Daardoor is alle in- en uitgaand verkeer in de haven een tijdlang onmogelijk. De sleper zal in de loop van de late namiddag of avond geborgen worden. De twee opvarenden konden worden gered.

Het ongeval gebeurde toen de sleper het museumschip Mercator in de haven binnensleepte. Toen de sleep rechts afsloeg naar het Mercatordok, kantelde de sleper en zonk. De twee opvarenden werden voor verzorging overgebracht naar het ziekenhuis. De Mercator moest noodgedwongen rechtsomkeer maken en wacht momenteel voor de rede van Oostende tot de toegang tot de haven is vrijgemaakt. Ook de catamarans van de rederij Hoverspeed zijn werkloos.

De havendiensten hebben een bergingsfirma opgetrommeld om de sleper te lichten.

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: