Sail 2002 eindigt met ongeval op Mercator

ZEEBRUGGE -- Even voor 10 uur gisterenmorgen zweepte een doorgeknakt sleeptouw op het opleidingsschip Mercator het onderbeen en de andere voet van de 21-jarige kadet Jesse Coene uit Brugge af. Het ongeval wierp een schaduw op Sail 2002 in Zeebrugge, dat zo'n succes was. Een half miljoen nieuwsgierigen kwamen dit weekend de kathedralen van het water bewonderen.

Het ongeluk gebeurde net toen een sleepboot de Mercator uit het Insteekdok van Zeebrugge naar de zee sleepte, waar het zou deelnemen aan de botenparade. Door het zwaar ongeval werd het voormalig opleidingsschip op gezag van het parket van Brugge terug naar de haven gedwongen. Pas om 15.30 uur werd de Mercator vrijgegeven en kon het terug naar zijn thuishaven Oostende varen.

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: