Route du Rhum 2002: Geslaagde Belgacom!

Jean-Luc Nélias, de skipper van de trimaran Belgacom, heeft zopas in 65 uur de 1.000 mijl afgelegd, een verplichting met het oog op de kwalificatie voor de Route du Rhum. Zondagnamiddag vertrokken uit Zeebrugge, rondde de turkooizen trimaran, die ter gelegenheid van de schitterende parade van SailBrugge 2002 de grote zeilboten nog op sleeptouw had genomen, de Scilly-eilanden bezuiden Cornwall, en zette vervolgens koers naar het plateau van Rochebonne, alvorens opnieuw noordwaarts te gaan richting Bretagne.

Bij aankomst vanmorgen om 8.00u in Port La Forêt was het technisch team blij te kunnen vaststellen dat de boot op enkele dagen van de Grand Prix van Fécamp in zeer goede staat verkeert. Voor de eerste keer sinds de tewaterlating van de trimaran (welgeteld één jaar en drie dagen geleden)stond Jean-Luc alleen aan boord.

Jean-Luc, nauwelijks vermoeid, haalde een snelheidspiek van 32 knopen en toonde zich buitengewoon tevreden over zijn ros, dat hij naar eigen zeggen goed kon voortstuwen. Zijn enige commentaar over de vaartocht was trouwens: "Gemakkelijk!". De grote glimlach om zijn lippen maakte het ook niet moeilijk om te zien dat onze skipper een gelukkig man was! Dat belooft voor de Route du Rhum!

Meer info Route du Rhum 2002:
www.routedurhum.org

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: