Weeral een multihull zijn mast kwijt: ORANGE!

  • Author: Ice
    Date: di, 10/09/2002 - 02:00

Ook de maxi-catamaran Orange ontsnapt er niet aan. De Orange speelde gisteren zijn mast kwijt op weg naar haar werf te La Ciotat (FRA).
Brubo Peyron de schipper was niet aan boord en niemand van de bemanning is gewond.

De Orange was verrast in een storm terecht gekomen met alleen een stagzeil en 3 reven in het grootzeil.
Men vermoed dat een bevestigingsplaat die het hoofdwant aan de romp vastmaakt onder de hoge druk is losgerukt met als gevolg dat de mast in 3 stukken naar beneden kwam.

Toch verwonderlijk dat er de laatste tijd zoveel masten sneuvelen, we hebben dit jaar zelfs nog onze eigen Belgacom een weten verliezen tijdens een oversteek in het kanaal.
Zijn deze vleugelmasten dan niet geschikt aan de blootselling van al dat geweld door de enorme snelheden die nu gehaalt worden, 36 knopen op een reachrak is al haalbaar.

Belgacom heeft zelfs een week geleden een artikel in mooie marketing woorden gepost op hun site waarin ze uitleggen waarom die mastbreuken zoveel voorvallen.
Lees het artikel hier
Na het lezen van dit artikel kan ik maar tot een conclusie komen:
Betere masten bouwen fabrikanten! Anders gaat onze telefoonrekening de max de hoogte inschieten!

Meer info:
Officiële website van het orange team:
www.maxicatamaran-orange.com

Belgacom sailing team: www.belgacomsailing.com

Multis online:
http://www.multis-online.com/

Auteur:

  • Ice

    Eddy Lekens zeilt sinds 1979 offshore zeilwedstrijden, is stichter van ClubRacer en laat bedrijven groeien met zijn online marketing bureau Lucky Cookie. Is schipper/stuurman voor vele Verbondsbezem winnaars, won diverse malen de NSR, Antwerp Race en Schelderegatta, werd 2x Nederlands kampioen Zeezeilen en in 2004 werd Eddy Lekens door het Watersportverbond verkozen tot de beste zeezeiler van Nederland.

Voor u geselecteerd: