4 op een rij : GROUPAMA verliest ook zijn mast!!!

  • Author: Ice
    Date: vr, 13/09/2002 - 02:00

Fécamp (FRA) Donderdag 14u20: bij GROUPAMA slaat het noodlot toe deze keer. De mast knapt af 4 meter onder de top van de mast onder vol grootzeil en kleine genua.De bemanning trachtte toen het grootzeil naar beneden te halen maar zat geblokkeerd aan het bovenste losse stuk.

We beginnen het stilletjes aan gewoon te worden dat deze ORMA trimarans hun masten verliezen. Deze keer was het Franck Cammas zijn GROUPAMA die met de gebakken peren zit en toeval of niet de mast komt van dezelfde constructeur (Espaces Composites) die ook de gebroken mast van onze BELGACOM (BEL) heeft gebouwd. Een troost want ze zijn niet de enige want in de loop van het jaar hebben ook FONCIA 2 en BANQUE COVEFI hun mast verspeeld van dezelfde constructeur.

Erger bij dit voorval zijn de twee gekwetsten: Michel Mérieau en Jean Marc Norman zijn beiden van boord gehaalt door de resque wegens hun verwondingen opgelopen bij de mastbreuk, van Marc weten we dat hij een enkel kwetsuur heeft opgelopen.

GROUPAMA kan dit weekend nu wel niet deelnemen aan de Grand prix van Fécamp maar gelukkig zijn ze niet lang buiten strijd want ze hebben een reservemast.

Nu blijven er nog maar zeven over van de negen, precies de Helgoland race bij ons van vorig jaar maar dan met wat kleinere boten.
Als het zo doorgaat hebben we volgend jaar een kampioenschap onder verzekeringsmaatschappijën (clame to clame sailing)
foto: Gilles Martin-Raget

Meer info:
Officiële website van het orange team:
www.maxicatamaran-orange.com

Belgacom sailing team eigen marketingbabbel over gebroken masten: www.belgacomsailing.com

Multis online:
http://www.multis-online.com/

Auteur:

  • Ice

    Eddy Lekens zeilt sinds 1979 offshore zeilwedstrijden, is stichter van ClubRacer en laat bedrijven groeien met zijn online marketing bureau Lucky Cookie. Is schipper/stuurman voor vele Verbondsbezem winnaars, won diverse malen de NSR, Antwerp Race en Schelderegatta, werd 2x Nederlands kampioen Zeezeilen en in 2004 werd Eddy Lekens door het Watersportverbond verkozen tot de beste zeezeiler van Nederland.

Voor u geselecteerd: