Grand Prix du Port de Fécamp, BELGACOM 2X nr. 1

Door met ruime voorsprong de twee reeksen van de dag te winnen, heeft de Belgacom trimaran zijn tegenstanders gedomineerd, inclusief de zeer sterke Fujifilm van Loïck Peyron, de huidige leider van het kampioenschap. De Belgische trimaran staat dus aan de leiding van de eerste dag van de Grote Prijs van de Haven van Fécamp. Ook al waren de omstandigheden ideaal voor de bemanningen en het publiek, toch was het zeker geen rustige dag. De 10/15 knopen wind hebben de schippers de mogelijkheid gegeven om hun machines tot uiterste te duwen, evenals hun bemanningsleden!

Sebastien Godefroid, aan het grootzeil, vertelde ons trouwens: "Het is waar dat alles vandaag prima is verlopen aan boord, maar dat gebeurt niet vanzelf: we hebben hard gewerkt en heel de bemanning is er dan ook volledig voor gegaan. Van zodra iemand onder ons moe was, stond er steeds iemand klaar om hem te vervangen."

Vandaag was dus echt een "gelukszalige dag" voor Jean-Luc Nélias, de schipper van de turkooizen trimaran. "Ik ben echt gelukkig want alle ingrediënten waren verenigd opdat we zouden winnen. We hebben het werk van de voorbije maanden gevalideerd, de boot vaart zeer scherp en gaat snel, sneller zelfs dan Fujifilm die nogthans dé referentie is. Ik ben ervan overtuigd dat een dag zoals deze sterk te danken is aan de stabiliteit van ons bemanning en aan de steun van onze partner."

Niets is echter definitief, Fujifilm heeft zeker zijn laatste woord niet
gezegd... maar Belgacom ook niet trouwens! Het duel dat we voor zaterdag en zondag verwachten zal zeker spectaculair zijn.
op de foto: Belgacom voor de kust van Fécamp (FRA)

Het klassement na de eerste dag:
1- BELGACOM (Jean-Luc Nélias)2 ptn
2- Fujifilm (Loïck Peyron) 4 ptn
3- La Trinitaine Etypharm (Marc Guillemot) 6 ptn
4- Sergio Tacchini (Karine Fauconier) 8 ptn
5- Sopra Group (Philippe Monet) 11 ptn
6- Bayer (Fred Le Peutrec) 13 ptn
7- Banque Covefi (Bertrand De Broc) 13 ptn

Noteer tenslotte ook het forfait van Groupama, geschipperd door Franck Cammas, die eergisteren zijn mast verloren is tijdens de trainingen.

Belgacom sailing team: www.belgacomsailing.com

Multis online:
http://www.multis-online.com/

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: