Belgacom: Eerste overwinning!

Belgacom heer en meester in Fécamp!
"We hebben gewonnen!" Deze drie magische woorden branden op alle lippen van de Belgacom teamleden. Spijtig genoeg werden de reeksen van de laatste wedstijddag afgelast omwille van de moeilijke weersomstandigheden, maar enkel het eindresultaat telt. En met drie opeenvolgende overwinningen en twee tweede plaatsen op de vijf gezeilde wedstrijden, was de eindscore onherroepelijk. Voor Belgacom was deze Grote Prijs van Fécamp als een sprookje.

Vrijdag verraste de turkooizen trimaran het Normandische publiek door de twee wedstrijden van de dag te winnen met een ruime voorsprong op Loïck Peyron, één van de meest beruchte tegenstanders uit het circuit.

Zaterdag was de dag eveneens schitterend begonnen met, opnieuw, een overwinning voor Jean-Luc en zijn team tijdens de eerste reeks. De Formule 1 van de zee en zijn bemanning waren duidelijk in topconditie! Daarna besloot het Belgacom Sailing Team op veilig te spelen waardoor ze twee maal tweede werden. Toen telde immers enkel nog maar de overwinning van de Grote Prijs die op dat moment steeds meer in handbereik kwam. Moeten we er nog aan toevoegen dat dit bovendien het eerste succes is van de Belgacom trimaran? Op enkele weken van de Route du Rhum konden we ons geen betere voorbereiding inbeelden.

Nutteloos ook om te vermelden dat Jean-Luc Nélias hiermee echt een "gelukkig man" is. Deze overwinning heeft hij vooral te danken aan zijn technische ploeg die de perikelen van het begin van het seizoen meesterlijk hebben beheerd. Maar dit succes draagt hij ook op aan zijn sponsor die zijn vertrouwen in handen heeft gelegd van de "grootste Bretoen onder de Belgen".

We wijzen vervolgens ook op de trouwe bemanning die is samengesteld uit kampioenen afkomstig van alle horizonten zoals Sebastien Godefroid, vice olympisch kampioen, Thierry Peponnet, verscheidene malen olympisch kampioen, Sébastien Josse, bewonderenswaardige "figarist" en in volle voorbereiding voor de Route du Rhum of, tenslotte, Luc Bartissol, specialist in oceaanzeilen.

Jean-Luc Charlier, Directeur Communicatie van de Belgacom Groep, was ter plaatse om zijn bemanning te feliciteren:

"Het is schitterend! We zijn echt tevreden met deze overwinning. Sinds het begin van onze samenwerking met Jean-Luc, was het duidelijk dat we moesten deelnemen én winnen. Het is een bedrijfsproject en onze personeelsleden zijn liever verbonden aan een activiteit die goed functioneert, ook al waren we ook steeds aanwezig gedurende de moeilijkere periodes. Het is echt leuk om de boot op het hoogste podiumtrapje te zien tijdens zijn tweede deelname aan een Grote Prijs. Wij zijn echt waar zeer tevreden met dit resultaat."

Sebastien Godefroid die hard werkt aan zijn olympische voorbereiding en aan zijn rol als bemanningslid aan boord van de trimaran, was eveneens overgelukkig:

"Het hele team werkt al heel lang aan deze overwinning. Tijdens de laatste Grote Prijs van België moesten we nog veel kleine afstellingen op punt zetten waar we enkel aan konden werken door samen met de andere boten te zeilen. Voor Fécamp hadden we hard getraind met het hele team en met onze trainers van het Trainingscentrum voor Zeezeilen in Port La Forêt. We wisten toen dat het goed zat. Deze overwinning gaat ons zeker helpen bij de promotie van de trimaran en van de watersport in België en dat is volgens mij zeer belangrijk!"

Het algemene klassement van de Grote Prijs

1- BELGACOM (Jean-Luc Nélias)(1,1,1,2,2) 7 ptn
2- Fujifilm (Loïck Peyron)(2,2,6,4,1) 15 ptn
3- Bayer (Fred Le Peutrec)(5,8,2,1,3) 19 ptn
4- La Trinitaine Etypharm (Marc Guillemot) 22 ptn
5- Sergio Tacchini (Karine Fauconier) 22 ptn
6- Sopra Group (Philippe Monet) 24 ptn
7- Banque Covefi (Bertrand De Broc) 33 ptn

Klassement van het kampioenschap:

1- Fujifilm (Loïck Peyron) 52 ptn
2- Bonduelle (Jean Le Cam) 21,2 ptn
3- Groupama (FranckCammas) 16,3 ptn
4- BELGACOM (Jean-Luc Nélias) 14,3 ptn
5- Banque Covefi (Bertrand de Broc) 12,6 ptn
6- Biscuits La Trinitaine-Team Ethypharm (Marc Guillemot) 7,3 ptn
7- Bayer CropScience (Fred Le Peutrec) 4,5 ptn
8- Foncia (Alain Gautier) 4,3 ptn
9- Sopra Group (Philippe Monnet) 3,5 ptn
10- Banque Populaire (Lalou Roucayrol) 2 ptn
Zijn ook nog ingeschreven in het kampioenschap: Gitana X (Lionel Lemonchois); Sodébo (Thomas Coville); Géant (Michel Desjoyeaux).

Volgende en laatste wedstrijd : de Route du Rhum (start op 10 november)

Belgacom sailing team: www.belgacomsailing.com

Multis online:
http://www.multis-online.com/

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: