ONK Draken 2002: winnaar Draak 316 (NED)

Medemblik 11 september, drukke bedoening op de parking van het reggatacenter Medemblik waar meer dan 30 Draken klaar stonden om te water te gaan.Het was een perfekte avond voor die job, niet veel wind en een leuk avondzonnetje.

Op donderdag stond er een NO wind kracht 5 met heel de dag zon dus perfekt condities om te racen.
Met 37 Draken waarvan 4 België, 2 Duitse en 1 gemend Brits/Deens aan de startlijn met perfekte zeilcondities. Ongelukkig brak de mast van de NED224 eigendom van de Bakker familie al in de eerste race. Een DSQ, een OCS en de eerste race die ongeldig werd verklaard wegens te kort maakte Cees Nater winnaar en Pieter Heerema 2de, Martin Payne 3de. Het Duitse team van Peter Koch zeilde een 4de plaats en Fred Imhoff 5de.

Op vrijdag 13 september werden er 2 races gevaren met pech voor het Nederlandse team NED 224 waar Boris Bayer zijn rug zoveel pijn had gedaan dat hij niet meer kon gaan zitten.

Zaterdag 14 september geen zon meer en veel kouder ook wind wat aangezwengeld tot een noordelijk 5-6 bf er werd vroeg gestart omdat er 3 races op het programma stonden. Zoals gebruikelijk de enkele protesten die moesten afgehandelt worden met als gevolg dat diegeen die voor de jury moesten verschijnen de barbeque misten.

Op zondag 15 september weer een stralende dag met deze keer pech voor de Belgen Martin Payne en de BEL 65 die de boventon als eerste kon ronden maar een OCS hadden en naar de haven terug keerde.

Op de foto: de winnaar Draak 316 (Pieter Heerema, Dolf Peet, Joost Houweling)
Foto © Annemiek van Kinderen

de volledige uitlagen:
www.dragonclass.nl

Meer foto's van Annemiek van Kinderen:
www.annemiekvankinderen.nl

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: