Wereldkampioen- schap Gehandicapten Zeilen 2002

Het Wereldkampioen- schap Gehandicapten Zeilen (22 t/m 27 september) in Medemblik gaat dit jaar van start met 119 zeilers uit 20 landen. De volgende landen zijn vertegenwoordigd: Australië, Canada, Duitsland, Engeland, Ierland, Israël, Japan, Nederland, Polen, Spanje, Verenigde Staten, Zweden, Noorwegen,
Italië, Frankrijk, Denemarken, Finland, Armenië, Griekenland en Singapore.

Dit groot aantal inschrijvingen onderschrijft het motto van dit WK: ‘Sailing is a state of mind’. Leven met beperkte fysieke vermogens vraagt extra inspanning van de geest. Zeilen vormt daarop geen uitzondering; sterker nog sportieve prestaties leveren met minder lichamelijke krachten waarover anderen beschikken, betekent naast die extra inspanningen,
verhoogde discipline, doorzettingsvermogen en wilskracht. Het vrij bewegen tussen en met de elementen water en lucht en verder alleen gedreven door een -state of mind.

De organisatie van dit kampioenschap is in handen van de Koninklijke Nederlandsche Zeil-en Roeivereeniging (KNZ&RV), die dit jaar 155 jaar bestaat.

De wedstrijden op het IJsselmeer worden gehouden voor de Paralympische klassen Sonar (met 24 teams) en 2.4mR (met 39 teams) vanuit het International Sailing Centre te
Medemblik. Voor beide klassen zijn in totaal 9 wedstrijden geprogrammeerd. De twee klassen zeilen op afzonderlijke banen, waarbij elke baan haar eigen wedstrijdcomité en aparte rescue organisatie kent.
Voor een geldig kampioenschap geldt een minimum van 4 wedstrijden. Bij 5 of meer wedstrijden hoeft de wedstrijd met het slechtste resultaat niet mee te tellen. Tijdens dit kampioenschap zijn voor elke klasse 7 landennominaties te vergeven voor de Paralympics in Athene in 2004.

De organisatie van dit evenement is tot stand gekomen met behulp van een groot aantal giften van zowel bedrijven als enthousiaste watersporters, de Neder-landse overheid, stichtingen en charitatieve instellingen. Daarnaast zal een 70-tal vrijwilligers zich inspannen om dit wereldkampioenschap tot een succes te maken. Passende accommodatie is gevonden voor de eelnemers, hun coaches en officials in twee bungalowparken op slechts 1,5 kilometer van het wedstrijdterrein.

Meer info:
www.ifdsworlds2002.nl

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: