CRC kampioenschap te Blankenberge

  • Author: entityone
    Date: ma, 02/09/2002 - 02:00

Niet minder dan 40 jachten zeilden het voorbije weekend de eerste twee manches van Belgisch CRC-kampioenschap.(CRC staat voor cruising rating class) Volgende zaterdag wordt na de derde manche voor de drie CRC-klassen de titel 'Belgisch kampioen' toegekend.

Over het zeilweer hebben ze in Blankenberge niet te klagen gehad dit weekend: in één woord: i-d-e-a-a-l. Veel wind (4-5 NW) en wat minder zon op zaterdag, minder wind (3-4 NNO) en véél zon op zondag.

In de CRC-A, met een 20-tal boten de grootste klasse, nam de Excape (X-332 sport) al een flinke optie op de titel door zowel zaterdag als zondag als eerste te eindigen. Concurrenten Monica (Spirit 42) en Liesl (First 40.7) zullen volgende zaterdag een paar konijnen uit hun hoed moeten toveren om de carbon crew op de x-332 sport van de eindzege te houden. Ook de goede prestatie van de Blankenbergse Endlex (X-332) op zaterdag is het vermelden waard.

Eigenaardig genoeg kenden we in de CRC-B een gelijkaardig scenario: de line honours waren telkens voor Half Moon (halftonner), die zowel op zaterdag als op zondag aan de andere 12 deelnemers toonde dat een goeie start al snel een voorsprong van tientallen meters oplevert. De zege in berekende tijd ging echter twee keer naar Sim (Spirit 32), een oude bekende op de Blankenbergse wateren, gevolgd door Half Moon. Door zijn derde plaats op zondag kon de Racer (Koopmans 31) de derde plek in het tussenklassement veilig stellen. Ook hier lijken de kaarten voor het eindklassement dus al geschud, net zoals in de kleinste klasse (7 deelnemers) trouwens, waar er weer geen maat stond
op de High Spirit (Spirit 28), die beide manches met ruime voorsprong wist te winnen voor concurrenten Lance l'Eau (Challenger), Whomper & Team Spirit (beiden Spirit 28).

Op de foto: de "Monica" tijdens het kampioenschap, een traditioneel CRC jacht

Auteur:

  • entityone

Voor u geselecteerd: