Rolex Cup - Maxi World Championship (ITA)

  • Author: Ice
    Date: ma, 02/09/2002 - 02:00

Vandaag gestart de enige echte Big Boat Championship in Europa, de Rolex Cup voor Maxi's. 25 jachten zullen varen onder IMS of ORC-club die minstens 20 meter lang zijn vanuit de Yacht Club Costa Smeralda.

Dat de middelandse zee nog steeds cool is voor de rijken der aarde bewijst de herkomst van de deelnemers; we vinden er Belgen, Nederlanders, Engelsen, Fransen, Amerikanen, Duitsers, Argentijnen en Luxemburgers terug.

Bij de favorieten: Harry Macklowe (GBR) op de UNFURLED in de ORC-club klasse en Alessandro Grande (LUX) aan boord van de VAE VICTIS in de WALLY klasse.

de Belgen en Nederlanders zijn van de partij met GENIE OF THE LAMP (BEL) in de WALLY klasse en SOTTO VOCE (NED) in de IMS klasse.

www.yccs.it

op de foto: VIRTUELLE (ITA) in de Wally klasse

Auteur:

  • Ice

    Eddy Lekens zeilt sinds 1979 offshore zeilwedstrijden, is stichter van ClubRacer en laat bedrijven groeien met zijn online marketing bureau Lucky Cookie. Is schipper/stuurman voor vele Verbondsbezem winnaars, won diverse malen de NSR, Antwerp Race en Schelderegatta, werd 2x Nederlands kampioen Zeezeilen en in 2004 werd Eddy Lekens door het Watersportverbond verkozen tot de beste zeezeiler van Nederland.

Voor u geselecteerd: