EXCALIBUR slaat om 1 dode en 3 vermiste zeilers!!!

Newcastle - Australië, Politieduikers hebben een poging gewaagd om de 3 vermiste zeilers te zoeken in de omgeslagen EXCALIBUR nu 170 mijl van de kust.
Het 15 meter lange racejacht EXCALIBUR sloeg om op maandagnacht 16 september voor Port Stephens na tegen een half gezonken object te zijn gebotst en daarbij de kiel afbrak.

Twee zeilers die de wacht hadden droegen hun reddingsvesten wat de omstandigheden al zo een beetje schetst zoals 35-40 knopen wind en een zee van meer dan 3 meter hoog. Zij zagen kans om bij het omslaan hun lifelines door te snijden en zo terug aan de oppervlakte te komen. Meer dan 6 uur hebben ze in de hoge zee gelegen. Roger activeerde zijn persoonlijke ebirb en de zoekactie kon beginnen. Een Search and Rescue vliegtuig heeft dan uiteindelijk het flitslicht gezien dat McDermott vast hield en werden gered door een Zwisters vrachtschip CURIA van meer dan 50.000 ton.

Het dode lichaam van Christopher Heyes werd op dinsdagmorgen gevonden naast de romp van de EXCALIBUR.
De zoekacties in de lucht waren op woensdag genoodzaakt om te stoppen wegens het noodweer en werden op donderdagochtend terug aangevat.

Pas deze morgen zaterdag 21 september hadden de duikers kans om het omgeslagen schip te onderzoeken naar overlevenden in een mogelijke luchtbel.
Peter McLoyd 51, Tracey Luke 32 en Anne Marie Pope,30 waren allen beneden toen de EXCALIBUR omsloeg en het water via de gangway naar binnen stroomde, deze zijn niet teruggevonden in de romp van het racejacht.

Op de foto: EXCALIBUR in betere tijdens de Hahn Hamilton Race Week

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: