ONK Olympische klassen: dag 2

In Medemblik (NED) is op 20 september de tweede dag van het Open Nederlands Kampioenschap voor Olympische en Paralympische klassen gevaren. In de Finnklasse voert de meervoudig kampioen Sebastian Godefroid (BEL het klassement aan, met Jaap Zielhuis (NED) op een tweede en Stefan de Vries op een derde plaats.

In de 470 worden de eerste drie plaatsen door kernploegteams bezet met Sven en Kalle Coster uit Uithoorn op een eerste plaats, de zeilsters uit Hoorn: Marcelien de Koning en Lobke Berkhout staan op een tweede plaats, direct gevolgd door Marjon Kooistra met Petra de Goederen.

Ook bij de Yngling varen dames en heren in een veld en daar bezet het team van Annelies Thies momenteel een derde plaats met een gelijk puntenaantal op de nummer twee, het herenteam Ponten/Heynen/Jansen.

Bij de paralympische klassen is de vloot aanzienlijk uitgebreid met vele buitenlandse teams die dit open ONK als een goede generale beschouwen voor het WK dat aanstaande maandag van start gaat vanuit het Internationaal Zeilwedstrijdcentrum. Met name bij de 2.4 doet Nederland het niet slecht door de derde plaats die Ruud Holsteyn bemachtigd heeft na vier gevaren races. In de Sonar staat het Nederlandse team van Annette ten Dam, Marcel van Veen en Arend Pet op een 12e plaats. Ierland staat op nummer 1, gevolgd door Amerika met Spanje op een derde plaats.

Foto © Annemiek van Kinderen

Europe, stand na vier races: 1. Carolijn Brouwer (13), 2. Merel Witteveen (13), 3. Marie van Laer (Bel) (16)
Laser, stand na vier races: 1.Erwin Veldman (15) , 2. Eduardo van Vianen (16), 3. Wannes van Laer (Bel)(17)
Finn, stand na vier races: 1. Sebastian Godefroid (Bel)(7), 2. Jaap Zielhuis (14), 3, Stefan de Vries (16)

Yngling, stand na 2 races:
1. Team Mints (3), 2. Team Penten (6), 3. Team Thies (6)

470 heren en dames, stand na drie races:
1. Sven/ Kalle Coster (5), 2. Marcelien de Koning/ Lobke Berkhout ( 5), 3. Marjon Kooistra/ P. de Goederen (9).

49er, stand na zes races: 1.Quinen en Lionel Blondiau (Bel)( 9), 2. Pieter Lantermans/ Pim Nieuwenhuis (10) , 3. (Bel) Michel Proot en Xavier Rohart (24)

2.4 meter, stand na 4 races: 1. (Aus) Thompson (11), 2. (Fra) Seguin (12), 3. NED Ruud van Holsteyn (26)
Sonar, stand na vier races: 1. (Irl) John C. Twomey (22), 2. (USA) Rick Doerr (22), 3. (Esp) Garcia Vives (25), 12. Ned Ten Dam (45

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: