BONDUELLE raakt gezonken object !

  • Author: Ice
    Date: ma, 23/09/2002 - 02:00

Port le Foret, (FRA) Jean L Cam's trimaran Bonduelle heeft zware schade opgelopen en meer dan 17m³ water is binnengelopen tijdens zijn 1000 mijlse kwalificatie voor de Route du Rhum. Bonduelle is tegen volle snelheid op een gezonken object gebotst en ligt nu in half gezonken toestand 300 mijl te westen van Finistère. Alle elektronica en de motor is buiten gebruik.

De schipper "Le cam" heeft de Bonduelle al 84 dichter bij de kust kunnen varen en bevind zich nu op 48°16 N en 9°54 W op een koers van 110°. Hij plant een meer Noordelijk route om het schip te sparen en hoopt op dinsdag 100 mijl van Ushant te zijn.
De shorecrew staat gereed met een snelle moterboot om van zodra de trimaran binnen bereik komt te helpen met een zware pomp.

De schipper Le Cam meld ons dat hij niet in gevaar is en geen onmiddellijke hulp nodig heeft.
foto © Gilles Martin-Raget

Meer nieuws en vervolg op:
www.sailonline.fr

Auteur:

  • Ice

    Eddy Lekens zeilt sinds 1979 offshore zeilwedstrijden, is stichter van ClubRacer en laat bedrijven groeien met zijn online marketing bureau Lucky Cookie. Is schipper/stuurman voor vele Verbondsbezem winnaars, won diverse malen de NSR, Antwerp Race en Schelderegatta, werd 2x Nederlands kampioen Zeezeilen en in 2004 werd Eddy Lekens door het Watersportverbond verkozen tot de beste zeezeiler van Nederland.

Voor u geselecteerd: