BONDUELLE raakt gezonken object !

  • Author: Ice
    Date: ma, 23/09/2002 - 02:00

Port le Foret, (FRA) Jean L Cam's trimaran Bonduelle heeft zware schade opgelopen en meer dan 17m³ water is binnengelopen tijdens zijn 1000 mijlse kwalificatie voor de Route du Rhum. Bonduelle is tegen volle snelheid op een gezonken object gebotst en ligt nu in half gezonken toestand 300 mijl te westen van Finistère. Alle elektronica en de motor is buiten gebruik.

De schipper "Le cam" heeft de Bonduelle al 84 dichter bij de kust kunnen varen en bevind zich nu op 48°16 N en 9°54 W op een koers van 110°. Hij plant een meer Noordelijk route om het schip te sparen en hoopt op dinsdag 100 mijl van Ushant te zijn.
De shorecrew staat gereed met een snelle moterboot om van zodra de trimaran binnen bereik komt te helpen met een zware pomp.

De schipper Le Cam meld ons dat hij niet in gevaar is en geen onmiddellijke hulp nodig heeft.
foto © Gilles Martin-Raget

Meer nieuws en vervolg op:
www.sailonline.fr

Auteur:

  • Ice

    Eddy Lekens (BEL) zeilt sinds 1979 wedstrijden met zeegaande zeiljachten, is stichter van ClubRacer en begeleidt als Digital Manager bedrijven met hun Online strategie, E-commerce en Digitale Marketing. Is schipper/stuurman voor vele Verbondsbezem winnaars, werd 2x Nederlands kampioen Zeezeilen en werd in 2004 met het ClubRacer zeilteam door het Watersportverbond verkozen tot de beste zeezeiler van Nederland.

Comments

Voor u geselecteerd: