Breskensweek 2002 en afscheid Salty Dog!

  • Author: Ice
    Date: ma, 23/09/2002 - 02:00

Breskens (NED) - Dit weekend en het vorige weekend werd in Breskens voor de IMS-, ORC Club- en IRC- gemeten boten alsmede voor de categorie Sportboten en Beneteau 25 de Breskensweek georganiseerd. Van deze laatste 2 klassen geen kat te bespeuren.
Het eerste weekend telde het eerste wedstrijdweekeind mee voor de IPCO Cup voor J-Boats ook nog is verdeelt in IRC en IMS. Beide wedstrijdweekeinden tellen mee voor de KNWV ORC Club Competitie 2002, alsmede voor de Wester- schelde Wisseltrofee 2002.

Bij de inschrijvingen ontstonden er enkele problemen door laattijdige
inschrijvingen waarbij 3 deelnemers noodgedwongen naar huis mochten keren. Eddy Verbinnen (verdeler X-yachts) met zijn Excape ook bij deze te laat ingeschreven heeft toch door een commerciële charismatische druk uit te oefenen bij het wedstrijdcommité een plaats op het scorebord weten te bemachtigen.
Het wedstrijdcommité had in principe gelijk door laattijdige inschrijvingen niet meer te aanvaarden maar je maakt je er niet erg populair mee en zeker niet als op het laatste moment de regels nog is worden aangepast.

In de IMS 1-2 klasse was SALTY DOG niet te kloppen, na een reeks van eerste plaatsen en een paar "touch downs" op zandbanken later wordt hij de nieuwe Belgisch kampioen in de IMS 1-2 klasse.Hierbij deelde de crew van Salty Dog's ons mede dat het de laatste wedstrijd was met de boot want de eigenaar gaat toeren de komende jaren. SALTY DOG een goed wedstrijdjacht met puike prestaties en dito crew. Tot ziens ;(

Alle uitslagen van de Breskensweek kan u vinden op:
www.wvbreskens.nl

Auteur:

  • Ice

    Eddy Lekens zeilt sinds 1979 wedstrijden met zeegaande zeiljachten, is stichter van ClubRacer en begeleidt bedrijven met hun Data-driven Digitale Marketing, Content Marketing, en E-commerce optimalisaties met zijn Digital Marketing Agency Lucky Cookie. Is schipper/stuurman voor vele Verbondsbezem winnaars, werd 2x Nederlands kampioen Zeezeilen en werd in 2004 met het ClubRacer zeilteam door het Watersportverbond verkozen tot de beste zeezeiler van Nederland.

Voor u geselecteerd: