Windkracht 0,2 t/m 7,2 Bft tijdens Vuurtoren Race

De Vuurtoren Races zijn jaarlijkse kortebaan wedstrijden georganiseerd door de WSV Hellevoetsluis op het Haringvliet voor Hellevoetsluis. Afgelopen zondag 22 september konden er zelfs 4 windward / leeward banen gevaren worden. Een enkele bui en een windkracht variërend van 0,2 tot 7,2 Bft maakten het interessante omstandigheden voor spannend wedstrijdzeilen. Het mooie van korte wedstrijden is dat ieder bemanningslid voortdurend actief betrokken is.

De ruim 20 deelnemers zijn verdeeld over 3 startgroepen. In de snelste groep, ORC 1 t/m 3 verdiende door constant varen de X’99 Artful Dotger van F.P Gast de 1ste prijs. Tweede werd Phoenix (X332) van M.Eriks. Sunshine 4 scoorde een 2de en 1ste plaats in de eerste en laatste race, maar kampte in de andere twee races met wat handling problemen. Totaal toch goed voor een 3de plaats.

In ORC 4 t/m 6 werden de J-22 Gizmo en de prachtig gerestaureerde Sprinter -origineel v.d. Stadt ontwerp - van locale zeilmaker Jan Bart ex aequo 1ste.

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: