Star 7900 - NIEUWSBRIEF

Het was me 'een zware bevalling' zeg, de afgelopen maanden. Na SPA en de Loosdrecht Week hebben wij het, als team, heel erg zwaar gehad.
Het besef dat een inzet van 75% nooit voldoende zal zijn om überhaupt in deze klasse te mogen zeilen, laat staan ons te proberen te kwalificeren voor een Ek of WK... en dan heb ik het nog helemaal niet over de O.S..
Met een 8ste overal plek op de International Star Class Event te Loosdrecht en de 7de plek op de Hollandia Trophy kon ik niet tevreden zijn (en dan heb ik het heel romantisch en irrieel uitgedrukt).

Een paar hele heftige confrontaties (en dat was zeker niet de eerste keer maar de ene persoon ziet het eerder dan de ander - het kan soms jaren duren maar geduld is een schone zaak) hebben doel getroffen!

Met maar één week voor het ONK hadden wij eindelijk alle neuzen dadwerkelijk in de enige juiste richting staan (jou eigen persoonlijke gevoelens delen en zo samen naar een hoger platform komen). Helaas maakten wij een hoepel van onze mast tijdens een vrijdag training (13 september) met blinddoek. De volgende dag begon een klasse training met alle Nederlandse Star topzeilers, waar wij dus niet aan mee konden doen. Ons werd twee masten aangeboden
van twee verschillende teams. Zaterdag (14 september) makkten wij alles klaar en haalden wij de masten op in Loosdrecht. Zondag (15 september) stond alles er weer keurig op, nu nog af-tunen op het water. Dat waren drie lange dagen.

Donderdag (19 september) waren wij anderhalf uur eerder het water op gegaan om alles na te lopen en te tunen. En om 13:00 uur was onze eeste start van het ONK. We werden 4de. Wat een mega sterk veld heeft Nederland op dit moment! Fantastisch. Heerlijk.

Met een 4-8-6-7-2-8 werden wij uiteindelijk 5de overall. Daar zijn wij gezien de omstandigheden erg blij mee, máár voor diegenen die mij kennen is het niet verwonderlijk dat ik een nare smaak in mijn mond had. We kwamen 1 punt te kort met nummer 4 en 6 punten met nummer 3.

We hadden dus voor de plaatsen 1, 2 en 3 moeten en kunnen knokken maar zo snel verander je een team niet als je pas 7 dagen voor het ONK net deeerste stap hebt gezet om uit een mega diep dal te komen.

a.s. Donderdag hebben wij een gesprek met Henk Gemseren volgende week dinsdag met de bondscoach Jacco Koops.

Na overleg hebben wij ons terug getrokken uit het EK. Ondanks dat wij ons daarvoor hebben gekwalificeerd denken wij dat wij ons beter kunnen en moeten en zullen voorbereiden op 2003 door het stap voor stap volgens de regels van de topsport te doen. De komende maanden zullen wij aan een aantal evenementen deelnemen in Europa.

De Lasers worden uit de schuur getrokken (we zeilen dan op Muiden en op Loosdrecht), de fitness honken worden weer onveilig gemaakt door Joost, het dag-dromen van alle ins en outs van een Star wordt weer op gang gezet etc.

Dus met een aantal hele mooie prestaties op SPA, een 3de plek overall op de Loosdrecht Week en één week na een zware team confrontatie 5de worden op het ONK (4de Nederlander) kunnen wij zeggen dat de potentie er is maar dat dit nog nergens op lijkt om daadwerkelijk een gooi te doen naar...

op de foto: Star 7900 aan de startlijn

woord van de redactie:
Sommige zeilers zijn goed op het water en sommige goed met de publiciteit op de wal, hier hebben we een team de Star 7900 dat het allebij kan en ze doen hun uiterste best om er een compleet pakket van te maken. Zo hoort het ook als je nu eenmaal aan de top wil geraken en Clubracer zal hen daar bij helpen om van zich te laten horen.

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: