Verslag dag 1 vanop UNQUOTE tijdens WK MUMM30

Annapolis VS, zoals belooft het dagboek van de UNQUOTE tijdens het WK MUMM30 van 25 tot 28 september;
Vrijdag aangekomen in washington, zaterdag de huurbak gepoetst,mast recht gezet,(dat zijn zaken die allemaal heel belangrijk zijn om het bootje zo hard mogelijk te laten lopen) stickers geplakt van de sponsoren. S’avonds oesters (chesapeake bay is beroemd om oesters, krab en kreeften) en burgers naar binnen geschoven, vanwege de kans op overgewicht nog met mate, met z’n 7 evenen mogen we max 525 kg wegen.

Eerste zeiltocht met behoorlijk wat aanpassingen t.o.v onze eigen unquote, deze mast is iets " minder stijf". Onder een brandend zonnetje 28 c en windkracht 4 is dit niet echt een straf..
Zondag, Finetune van de boot en wat sparren met andere bootjes, een paar practice races tegen de "Pegasus". De eigenaar ( een rijke software ondernemer uit Hawai) bezit een enorme vloot, 3 Farr 40’s, 3 mummetjes en 3 melges 24. 1 van ieder aan de westcoast, 1 aan de eastcoast en 1 op hawai.. Willen wij ook graag maar moeten nog even sparen.

Maandag. Dit is een belangrijke dag, de boot moest door de keuring. De klasse Mumm30 heeft strenge One Design regels. Alle boten moeten aan een waslijst van zaken voldoen om de competitie eerlijk te houden, wereldwijd zijn alle bootjes, tot aan de touwtjes en blokjes gelijk. Dus moest er gewogen en gemeten worden: gewicht van de boot, het meten van de zeilen en of alle zwemvesten, vuurpijlen etc wel voldeden aan de regels en US coastsgard approved. En heel belangrijk de bemanning moet gewogen worden. Wij zijn er door heen, 519 kg, 525 is max, sommige bemanningen lopen met dikke kleren om nog een paar kilo af te vallen. Er zit zelfs een amerikaans team al drie uur in de sauna om nog 5 kilos af te vallen!

Nou ja uiteindelijk is alles gelukt zeilen zijn goed, boot weegt niet te veel etc, hoop gedoe, met name om het eerlijk te houden. (onze italiaanse vrienden zijn meesters in het vervalsen van de regels).
Morgen is er de eerste practice race( een soort oefen race om te zien hoe sterk iedereen is), en dan is het woensdag pieken! Maar ja dat doen we iedere dag al.toch??
Groet, dirk jan, tjerk, maarten

WK MUMM30 website:
www.mumm30.org

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: