Verslag dag 2 vanop UNQUOTE tijdens WK MUMM30

Dinsdag 24 september - om 10.00 hebben de tacticus en de eigenaar een afspraak met de locals : de eigenaar van Quantum sails (Larry Leonard) geeft een gastcollege aan de buitenlandse toehoorders. Niet alleen aan het team Unquote, maar ook aan de tacticus van de Italiaanse regerend wereldkampioen, een Noor die zelf zegt meer verstand te hebben van frambozenjam maken, maar ondertussen wel derde was bij de olympische spelen van Sydney …..en het Australische team. Na een uur "ins en outs van water en wind zijn we zo goed als mogelijk op de hoogte van de lokale omstandigheden.

Om twee uur ‘s middags is de start van de practice race. Dit is een korte oefen race om de wedstrijdorganisatie kennis te laten maken met deelnemende boten. Wat voor vlees hebben ze in de kuip, hoe scherp is iedereen, wat voor risico’s worden er genomen. Voor de deelnemers de eerste keer dat ze met elkaar in het strijdperk treden en dat willen ze elkaar laten weten ook…de eerste start eindigt in een algemene terugroep. Van de 30 boten zijn 20 boten te vroeg over de startlijn.
Bij de 2de start zijn maar een paar boten te vroeg en gaat de start wel door. De wedstrijd zelf bestaat uit een twee in de windse rakken en twee voor de windse rakken. Voor de insiders: twee maal upwind downwind met spreadermark en een gate. Het eerste in de windse rak vaart de Unquote hoog en hard, maar helaas zitten we niet helemaal aan de goede kant van het wedstrijdveld en komen we als 17de om de bovenboei. In het voordewindse rak doen we goede zaken; halen 3 boten in en doen een mooie beneden boei ronding waardoor we meteen goed op snelheid aan het volgende indewindse rak kunnen beginnen. Dit keer zitten we wel aan de goede kant van het veld en komen we als 11de om de bovenboei. Zeker geen slecht begin in een zeer competitief internationaal veld. In het volgende voordewindse rak valt de wind weg en beslist iedereen om niet meer van zichzelf te laten zien en wordt de wedstrijd gestaakt.

Conclusie: deze practice race geeft ons in ieder geva l de moed dat we goed meedoen, waar we zullen eindigen zullen we in de komende dagen zien.

Eenmaal bij de wal aangekomen, worden we opgewacht door alweer een extra nieuwe sponsor: Dirty dog, en zeven zonnebrillen rijker schuiven we aan bij de officiele opening van de Mumm 30 Worlds. Bier, chips, en natuurlijk (Mumm) champagne

Morgen begint de officiele "stampede"

Tot dan.

Team Unquote: NED 6535

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: