Verslag dag 3 vanop UNQUOTE tijdens WK MUMM30

Woensdag - Voor het Unquote team was dit een sombere dag. Alles zat tegen, het weer, de start, onze concentratie, het ging gewoon niet. Toen we naar de start voeren liepen we vast op een zandbank, we verloren een lier om onze genua en spi mee aan te sjorren. Kortom duizend excuses voor het feit dat we nu overall 24 liggen van de 35boten. Maar we beloven morgen gaan we pieken en onze fouten van vandaag helemaal goed maken.
Maar de andere Nederlander, Johan Mast van de International staat nu overall 16e en dat is in dit heel sterke veld een knappe prestatie. Winnaar vandaag waren de Italianen overall staan ze 1, 2 en 4. en wat gaan ze ontzettend hard. Ook de Amerikanen worden totaal weggegzeild. ( wij dus ook).

Voor de zeilers die dit lezen het weer was vlagerig en kwam uit alle hoeken. Het lijkt wel of de italianen de wolken kunnen lezen. Iedere keer zaten ze inj de juiste hoek, danwel windshift. ( er wordt ook wel gezegd dat italianen windshifts zien in zeven kleuren). De verwachting voor morgen is dat het iets harder gaat waaien en hoogstwaarschijnlijk gaat het ook nog regenen. Een lekker hollands weertje waar wij hopelijk ons iets beter bij voelen. Deze depressie komt door de orkaan isadora(hier op het nieuws geheten"Isi is coming") . Vrijdag wordt het echt heftig maar daar gaan we natuurlijk uitvoerig verslag van doen.
op de foto: Mumm30 International Paint (NED)

Groet,
Tjerk, Dirkjan en Maarten.
Team Unquote

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: