WK MUMM30 1001 en 1 excuses gaan niet meer op.

Vandaag was een dag met veel wind, gemiddeld 20 knopen (windkracht 5-6) S’ochtends begon het te regenen en dat bleef zo. ( geluk bij een ongeluk maar de verbrande huid kon even herstellen). De eerste randen van de tornado’s in het zuiden hebben nu ook invloed op Chessappekee bay.

Wederom waren er 3 wedstrijden te varen. In alle 3 wedstrijden hadden we een matige start en werden gedwongen elke wedstrijd terug te vechten. De wedstrijden zelf blonken niet van tactische hoogstandjes en ook onze snelheid krgen we niet goed te pakken. Voor de wind zijn we nog wel eens in staat geweest om wat plaatsen terug te pakken. Uiteindelijk zijn we van de 23ste plaats naar de 27ste plaats terug gevallen. Een penalty kregen we aan onze broek omdat we wat te weinig ruimte hebben gegeven bij de beneden boei, waardoor 3 rondjes gedraaid moesten worden. Dat betekent dat het hele veld over je heen loopt en je eigenlijk weer opnieuw kan beginnen.. enzo hadden we nog wel een paar fuck-ups, zoals een spi val die omhoog schoot zonder spi etcetc. Kortom geluk dwing je af. En dat doen we niet.

We hebben nog wel een paar keer 14 knopen (22,4 km) gevaren en laten zien dat we we het echt kunnen. Bijvoorbeeld we hebben in de laatste wedstrijd 2 keer in het kruisrak 4 boten ingehaald door een goed kruisrak en een goed voorde windse rak.

’s Avonds zijn we naar de Diner geweest om de agressie van vandaag te belonen. De “burgers” waren inderdaad wel lekker, maar voor culinaire fijnproevers een marteling. De 500 gram zware burgers voelen aan als een duidelijke straf voor “ todays results”.
Iedereen zit nu met rennies op z’n hotelkamer bij te komen.

Johan Mast, van Team International is na vandaag 2 plaatsen gezakt naar een 18de plaats. Dus zij hebben zich beter gehouden dan wij. In de top is het spannend geworden. Gisteren leek het dat de Italianse “Seven” onverslaanbaar was, maar veel wind liggen de Italianen niet. Ook weer vandaag bleek dit. Inmiddels heeft de 2de Italianse boot de “Seven” tot 1 punt genaderd en is het Amerikaanse team “Turbo Duck” op 2 punten genaderd. Dus de komende dagen zal het erom gaan spannen of de ongenaakbare Italianen toch de cup verliezen of niet.

Maarten, Dirk Jan, Tjerk.

Team Unquote.

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: