Geen liefde tussen Graham Dalton en Around Alone!

Newport US - Graham Dalton met zijn HEXAGON krijgt een tijdpenalty omdat hij niet op 1 september 2002 in de havenbox van de Newport jachthaven lag.Gisterennamiddag heeft het wedstrijdcommité beslist om hem niet uit te sluiten maar een tijdpenalty te geven en zo een straf kan worden van meer dan 30 uur in de eerste ettape van de Around Alone. Graham Dalton had nog verzachtende omstandigheden ingeroepen onder de vorm van: "extenuating circumstances want hij verloor zijn mast onderweg en hiermee het dramatische vertrek met slecht weer op 20 augustus.
Niet vergeten dat Graham Dalton en het ontwerpteam aanzienlijk veel tijd hebben verloren in de ombouw van de HEXAGON vanuit de NOR naar de IMOCA regels die dit jaar van kracht zijn geworden. Een complete nieuwe open 60 regel die van kracht werd, maar heeft nu wel het modernste design van de vloot met een prijskaartje van 3 miljoen pond sterling, ook geen meevaller dus.

Wil je Graham Dalton volgen op het net:
www.grahamdalton.hsbc.com/race/

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: