Goede eindsprint van Carolijn Brouwer bij WKEurope

Het WK in de Olympische Europe klasse werd gehouden van 29 augustus tot en met 3 september in Canada. Op 80 kilometer afstand van de beroemde Niagara Watervallen speelde de strijd op het water af tussen de 110 deelnemers uit 27 landen. Na een paar slechte eerste dagen revancheerde Carolijn Brouwer zich goed. Uiteindelijk finishte de meervoudig wereldkampioene als zesde.

In totaal zijn er twaalf races gevaren bij een gemiddelde windsterkte van 10 tot 15 knopen (windkracht 3-4). Vooral de eerste vier races waren lastig voor Carolijn Brouwer. Het organisatiecomité miste nogal wat ervaring met een te korte startlijn als gevolg. Dat betekende dringen aan de start voor de deelneemsters en slecht zicht voor het 'race-comittee'. Carolijn Brouwer kreeg een onterechte ocs (te vroege start) toegekend. Ondanks twee getuigen en een tape die duidelijk DEN 11 in plaats van NED 1 geeft te horen, was de jury niet te overtuigen van de fout en blijft de ocs staan. Ook in race 3 en 4 was er volop verwarring door scheve startlijn en het plotseling veranderen van een innerloop baan naar een outerloop. Gelukkig bleef Carolijn Brouwer vechten en wist in de volgende races goed terug te komen met een serie van 3-1-8-3-15-2-1-8. Daardoor heeft ze de schade beperkt gehouden tot een zesde plaats in het eindklassement.

Bart Struyven (Bel) daarentegen had een zeer goede start in het begin van de serie van 12 wedstrijden maar moet zich nu tevredenstellen met een 8ste plek, wat op zich geen slecht resultaat is.

Vrouwen
Eindstand na twaalf races met twee aftrek:
1. Sara Blanck (Aus), 33 punten
2. Siren Sundby (Nor), 45 punten
3. Petra Niemann (Ger), 46 punten
6. Carolijn Brouwer (Ned), 81 punten
18. Min Dezillie (Bel), 127 punten
47. Marlies van Cleeff (Ned), 258 punten
52. Merel Witteveen (Ned), 270 punten
86. Maike Landman (Ned), 332 punten

Mannen
Eindstand na twaalf races met twee aftrek:
1. Søren JOHNSEN (Den)
2. Gerard MARIN (Esp)
3. Pablo ARANDIA (Esp)
4. Carl GRINDERBRATT (Swe)
5. Oscar CLAESON (Esp)
6. Pedro CLAUSSEN HOFFMANN (Bra)
7. Patrik JOHANSSON (Esp)
8. Bart STRUYVEN (Bel)
28. Bruno van Antwerpen (Bel)
Meer uitslagen & info:
www.europeworlds2002.com

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: