3 Maxi cats gaan voor hetzelfde record!

Niet één, niet twee, ... maar liefst 3 maxi cats zijn gisteren gestart voor een recordpoging zeilen non-stop Rond Groot Brittanië en Ierland.(1787 mijl)
Tja wat moeten ze anders met die hopen supersnelle poleyster kannonen om hun sponsors tevreden te houden, zelfs de alom bekende L'HYDROTERE met zijn draagvleugels doet mee.

Tracy Edwards MAIDEN II is ook van de partij en gaan samen met L'HYDROTERE in tegenwijzerzin vanuit Ventnor aan de zuidoost zijde van het Isle of Wight(GBR) dit in tegenstelling wat de ORANGE enkele weken geleden geprobeerd heeft

De derde boot die ook kans maakt op een recordverbetering is Olivier de Kersauson's maxi-trimaran GERONIMO en deze zou dezelfde weg afleggen zoals de ORANGE dus met de klok meedraaiën.

Volgens de eerste geruchten zou L'HYDROTERE gestopt zijn met de recordpoging wegens problemen aan de giek en nu terug onderweg naar zijn thuishaven in Frankrijk.Er staat geen info op hun website want die is maar up to date van 21 mei, knoeiers zijn het :).

Ze gaan ons zelfs niet eens de posities doorgeven want dat zou in het voordeel kunnen werken van hun tegenstanders daar deze dan de windstiltes zou kunnen omzeilen. We horen het wel als ze dicht bij land komen.Toch heb ik op de site van grandrecords.com een animatie gezien met posities maar was nog niet up to date, wie weet ?

Bekijk de sites van deze snelheidsmonsters:
www.grandsrecords.com
www.maiden2.com
"TARGET="_blank">www.hydroptere.com

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: