Wally zeiljacht ASKHEROUT laat zich uit noodzaak stranden tijdens Maxi Yacht Rolex Cup

Porto Cervo, Sardinia: Uiteindelijk kon er gestart worden, alle teams die deelnemen aan de 13de Maxi Yacht Rolex Cup terug happy.
Maar voor het Wally jacht ASK HER OUT ging het minder goed af bij het ronden van Lavezzi island, zij raakte de grond en maakte zo veel water dat de schipper besloot om het peperdure zeiljacht te laten stranden op een zandbank in de buurt. Niemand werd ernstig gewond op enkele kneuzingen na.

Deze derde race werd gewonnen in de IMS klasse door alweer ALEXIA, gestuurd door Alberto Roemmers Jr. Tweede werd de Nederlandse SOTTO VOCE van Arien Van Vremde.
Bij de Wally klasse na opgace op van ASKHEROUT nr. 1 MAGIC CARPET dan VAE VICTIS gevolgd op een derde de TUMATA .

De ORC club door UNFURLED op 1 en ANTONISA op 2.

Ook zien we ginder op het water de NAUTOR CHALLANGE (de ex all-girl VOR60 tijdens de laatste Volvo ocean race) en NAFTA in het circuit meezeilen maar deze doen niet mee in de Rolex Cup 2002 want deze zijn geen IMS gemeten boten, zij hebben hun eigen klassement: Unlimited division.

Meer info en uitslagen in detail:
www.yccs.it

Auteur:

  • Ice

    Eddy Lekens zeilt sinds 1979 wedstrijden met zeegaande zeiljachten, is stichter van ClubRacer en begeleidt bedrijven met hun Data-driven Digitale Marketing, Content Marketing, en E-commerce optimalisaties met zijn Digital Marketing Agency Lucky Cookie. Is schipper/stuurman voor vele Verbondsbezem winnaars, werd 2x Nederlands kampioen Zeezeilen en werd in 2004 met het ClubRacer zeilteam door het Watersportverbond verkozen tot de beste zeezeiler van Nederland.

Voor u geselecteerd: