LVC: 1ste dag van de Finale weeral uitstel!

  • Author: Yan T.
    Date: za, 11/01/2003 - 02:00

Door de te sterke wind is er niet gestart. 25 knopen wind en golven tot 2 meter deden Peter Reggio deze wedstrijd uitstellen. Volgens de lokale bevolking komen deze dagen in series van vijf en dit is de vijfde dag. Dit is de 19de uitstelling van de 55 dagen racen door oftewel teveel of te weinig wind. Oracle BMW Racing had voorgesteld om de windlimieten op te trekken maar Alinghi ging daar niet mee akkoord. 1 van de dingen die je doet als je de regel van de windlimiet leest is je zeilen er naar ontwerpen en je zou heel andere zeilen aan boord hebben als je in 25 knopen wind zou racen ipv 20 zei Russel Coutts schipper van Alinghi. Voor morgen voorspellen ze tussen de 15 en 20 knopen wind.

Auteur:

  • Yan T.

    Yan Trouwen zeilt sinds zijn geboorte en is gepassioneerd wedstrijdzeiler. Inshore, offshore, open boten of met catamarans, het  speelt geen rol voor Yan als er maar geraced wordt. Het liefst schrijft hij na de wedstrijd ook nog een verslag voor ClubRacer.

Voor u geselecteerd: