Alinghi SUI 64 droogt USA 76 af met 01.24 min.

  • Author: Yan T.
    Date: zo, 12/01/2003 - 02:00

De race begon in de pre start met een gewone dial-up waarna beide schepen uit elkaar voeren elks naar een andere richting. Oracle BMW Racing naar stuurboord en Alinghi over bakboord.

Zwitserse boot ontsnapte naar rechts waar ze achterna gezeten werden door Oracle richting startboot. Na een een paar minuten gedueleerd te hebben gingen beide schepen over de start aan de boeikant met de Oracle langs lij en een paar meter voor Alinghi.

Alinghi klapte weg kort na het afgaan van het schot, Oracle achter latende met één bootlengte winst. Wanneer beide teams elkaar kruisten was er niets veranderd, USA76 klapte weg onder Alinghi, leek daar een beetje laat mee te zijn zodat de Zwitsers geen last hadden van hun vuile wind.

Voordeel halende uit een grote rechtse shift, sloegen de Zwitsers erin 47 sec. voor de Amerikanen de bovenboei te ronden. Dit was de kleinste marge die deze wedstrijd inhield.

Bij de benedeboei had SUI 64 zijn voorsprong gerekt naar 1:23 sec. Buiten twee banen waar Oracle terug kwam was het verschil steeds ongerveer 1 minuut. Alinghi eindigde 1.24 minuten voor Oracle BMW Racing.

Alinghi leid deze finale met een beste van 9 races voor Oracle met 1-0.

Auteur:

  • Yan T.

    Yan Trouwen zeilt sinds zijn geboorte en is gepassioneerd wedstrijdzeiler. Inshore, offshore, open boten of met catamarans, het  speelt geen rol voor Yan als er maar geraced wordt. Het liefst schrijft hij na de wedstrijd ook nog een verslag voor ClubRacer.

Voor u geselecteerd: