Geronimo gaat voor aanval op de Jules Verne trofee

Zaterdag nacht is Olivier de Kersauson met zijn 34 meter maxi-trimaran Geronimo vertrokken uit Brest. Om 3.00h GMT is hij officieel gestart voor een aanval op de Jules Verne trofee, momenteel in handen van Bruno Peyron met een tijd van 64d 8h en 37min. De wind bij de start was NNE 20 tot 25 knopen. De eerste 12 uur heeft Geronimo 239 NM afgelegd aan een gemiddelde snelheid van 19,9 knopen.

Vorig jaar heeft de Kersauson zijn recordpoging moeten staken wegens problemen met het roer. Het roer is toen volledig hertekend en aangepast. Vervolgens is Geronimo nog een keer geramd in de haven van Brest door een onvoorzichtige zeiler. Een van de vlotters was toen zwaar beschadigd.
Naast de Kersauson bestaat de bemanning uit 10 man, ingedeeld in twee wachten:

Cap Gemini Ernst&Young watch:
Watch captain: Yves Pouillaude
Marc Le Fur
Antoine Deru
Stanislas Devorsine
Pascal Blouin

Schneider Electric watch:
Watch captain: Didier Ragot
Franck Ferey
Rodolphe Jacq
Jean-François Fouché
Pierre Corriveaud

In Lorient is Ellen MacArthur ondertussen volop bezig met de voorbereiding van haar Jules Verne recordpoging. Zij zeilt de maxi-catamaran Kingfisher 2, de vroegere Orange van Bruno Peyron.

De recordpoging van Geronimo is te volgen op :
www.grandsrecords.com

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: