Grote jachten stelen de show op Boot Düsseldorf

Düsseldorf - De economie stagneert, maar desondanks zijn op de grootste watersportbeurs in Europa 'Boot Düsseldorf' dit jaar meer grote jachten te zien dan ooit tevoren. De 'Superyachtshow' beslaat dit jaar maar liefst twee van de zeventien tentoonstellingshallen. Daar zijn twintig jachten van twintig tot dertig meter lengte te zien.

De Nederlandse jachtbouwers, befaamd wegens hun 'Dutch made'-luxe, zijn opnieuw sterk vertegenwoordigd. Nederland is na Duitsland met 166 van de 1630 exposanten de grootste inzender op de beurs, die van 18 tot 26 januari wordt gehouden. Duitsland blijft tenslotte de grootste markt voor de Nederlandse jachtbouw. Evenals Arabische sjeiks presenteren Duitsers zich, mét blauw kapiteinspetje, graag met een Nederlandse boot.

De concurrentie met andere delen van Europa is echter groot. Ierland en Groot-Brittannië bouwen samen de meeste motorboten in Europa, een kwart van het totaal. Scandinavië staat op plaats twee. En bij de zeiljachten is Frankrijk met meer dan een kwart van de markt de onbetwiste nummer één. Op de tweede plaats komen Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland.

Watersportliefhebbers geven steeds meer geld uit aan hun hobby, blijkt uit gegevens van de Duitse watersportbedrijven. Terwijl de beurskoersen vorig jaar fors daalden, namen de aankopen van motor- en zeilboten en surfspullen nog steeds met zes procent toe. Die groei zit er volgens het Bundesverband Wassersportwirtschaft nog steeds in.

Watersportliefhebbers die Düsseldorf te ver weg vinden, kunnen van 25 februari tot en met 2 maart terecht op de Hiswa in RAI in Amsterdam. In zeven hallen zullen honderden boten in alle soorten en maten staan, van anderhalve tot zestien meter lengte.

www.boot-online.de
www.hiswa.nl

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: