Bemanning ontsnapt aan aanvaring supertanker!

Het zeiljacht Satu (J24) is zondag 19 januari tijdens de Volvo Singapore Straits regatta van Batam (Indonesië) naar Changi (Singapore) overvaren door een supertanker. De bemanning verliet het schip seconden voor de aanvaring. De veiligheidsboot van de regatta wist alle opvarenden te redden.

Vlak voor de aanvaring was een bemanningslid van de Satu in 2 meter hoge golven overboord geslagen. De bemanning verloor haar uit het zicht, nadat de motor van de boot weigerde te starten.

Twee per radio opgeroepen boten van de kustwacht zagen zich eerst genoodzaakt de bemanning van de Satu redden, omdat het jacht intussen werd overvaren door een supertanker. De opvarenden wisten ongedeerd langs de stuurboordkant van het schip en de schoeven te komen en werden uiteindelijk opgepikt door het veiligheidsschip van de regatta.

Het overboord geslagen bemanningslid werd drie uur later opgepikt door een helikopter van de luchtmacht. Zij kwam er van af met lichte kneuzingen. De zoektocht werd belemmerd door de tropische storm en de invallende duisternis.

foto: Satu in rustige omstandigheden!

www.sailing.org.sg/straitsregatta/

www.cnn.com/2003/WORLD/sailing/01/20/singapore/index.html

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: