Sebbe Godefroid, winnaar in Australië!

Nadat hij half december met glans (9 reeksoverwinningen en een vierde plaats) de SIR (Sydney International Regatta) won, heeft Sebbe net de overwinning gehaald van het Australisch Finn Kampioenschap te Melbourne. Een echt exploot trouwens want vermits zijn eigen boot in Nieuw Zeeland was, zeilde Sebbe op een romp van...21 jaar oud! Toch won hij 7 reeksen en eindigde hij 3 keer op de tweede plaats.

Deze wedstrijden zijn zeer belangrijk in zijn programma als voorbereiding op de volgende Olympische Spelen in Athene en het ziet er zeer goed uit vermits hij zelf zegt: "Ik heb opgemerkt dat wanneer ik me echt op een doel focus, dat dit meestal zeer positief is!"

Podium Sail Melbourne
1 Sebastien Godefroid BEL 13.00
2 Anthony Nossiter AUS 20.00
3 Pascal Rambeau FRA 30.00

Zijn dagen zijn deze winter dus goed gevuld en wij hebben hem gevraagd hoe hij deze organiseert:

"Ik wordt meestal rond 7 uur wakker, en hop, ik ga surfen om vervolgens de rest van de voormiddag naar de gym te trekken. Rond 12u30 gaan we op zee om wedstrijden te zeilen en dit doen we tot 17 uur ongeveer. Nadat we het materiaal hebben opgeborgen en na een snelle douche, spreken we af met onze trainer, Stéphane Deléglise, voor een débriefing van de zeilnamiddag. Tenslotte rond 19u kan ik eindelijk rusten voor het avondmaal rond 20u. 's Avonds beantwoord ik mijn mails en ik ga vrij vroeg slapen, rond 21u30."

www.sailmelbourne.com.au

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: