2de record voor Geronimo!

Geronimo, de maxi-trimaran van Olivier de Kersauson heeft een nieuwe recordtijd gevestigd voor de afstand Ouessant - Cape Town : 16 dagen 14 uur en 35 min. of zowat 2 dagen en 4 uur sneller dan het vorige record van Bruno Peyron met Orange.
Dit is het tweede record voor Geronimo tijdens zijn recordaanval op de Jules Verne trofee. Eerder had Geronimo al een nieuw record gevaren tussen Ouessant en de evenaar met een tijd van 6 dagen, 11 uur en 26 min. Dit record stond sinds 1994 op naam van Sir Peter Blake met de Enza.
Om tot Cape Town te geraken heeft Geronimo een serieuze boog moeten zeilen rond het hoge druk gebied van de zuidelijke Atlantic zodat wel wat extra mijlen werden afgelegd. Alles om de snelheid hoog te houden.

In Frankrijk is Ellen MacArthur ondertussen vanuit Lorient vertrokken met de Kingfisher 2. Zij is op weg naar de startlijn aan Ouessant voor haar poging om de Jules Verne trofee te bemachtigen. Waarschijnlijk start zij woensdagmorgen.

De recordpoging van Geronimo is te volgen op :
www.grandsrecords.com

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: