AR Rating in de startblokken !

Deze week werd de AR (Algemene Rating) boven het doopvont gehouden. De AR Rating is een meetsysteem voor de recreatieve wedstrijdzeiler en wordt onderhouden door VVW.
Waarom een nieuw meetsysteem zal u zich afvragen? Het antwoord is eenvoudig. Aan meetsystemen voor echte wedstrijdzeilers is er geen gebrek, een overvloed zelfs, maar de recreatieve wedstrijdzeiler blijft volledig in de kou staan. VVW heeft zich steeds ingezet voor de recreatieve wedstrijden, denken we maar aan de Goes Trophy, de Schelde-Regatta, het CRC kampioenschap en de Antwerp-Race. Het gehele CRC meetbrief systeem werd ook al jaren volledig door VVW beheerd maar is sinds dit jaar, ondanks verzet van VVW, overgenomen door een andere federatie. De hele ploeg die de voorbije jaren CRC heeft grootgemaakt en jaarlijks zorgt voor wedstrijdberekening en finish van de grote zeilwedstrijden schaart zich nu achter de AR-Rating.

De AR - Rating is volledig gratis en de meetbrieven zal u vinden op website van VVW. De meetbrieven worden zoals steeds met de grootste zorg berekend. Elke organisator van wedstrijden mag gebruik maken van het AR rating systeem voor zijn wedstrijden. Het eerste mega-event dat volledig overstapt naar de AR rating is de Goes Trophy. Meer zullen ongetwijfeld volgen.
Alle informatie omtrent de AR Rating vindt u op de website www.vvw.be, sectie Zeezeilen.

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: