Tweede keer goud voor Sebbe!

Nadat Sebastien Godefroid Sail Melbourne met een verpletterende overmacht in de Finnklasse heeft gewonnen, zet onze kandidaat Olympier zijn veroveringstocht 'down under' verder. Voor de Nieuw zeelandse 'nationals' in dezelfde klasse was de tegenstand van een behoorlijk hoger niveau en toch domineerde Sebbe alweer.

De eerste dag werden de bootjes op het water gestuurd met windvlagen van 25 tot 35 knopen. Maar aagezien het wedstrijdcomité haar boten niet kon ankeren, werden ze terug naar binnen gestuurd en de wedstrijd werd afgelast voor die eerste dag.

Op dag twee zag ik al onmiddellijk het resultaat van gisteren. Veel zeilen waren gescheurd. Ik dacht dat mijn zeil intact was gebleven. Maar dat was ook niet het geval. Het is volledig vervormd door het varen voor de wind in 35 knopen. De eerste reeks heb ik een enorm gevecht verloren tegen Clifton. Je ziet wel dat hij van kindsbeen af op dit water zeilt. De tweede reeks was ik mooi gestart en bleef de ganse reeks voor het pak zeilen maar de jury smeerde me een vroegstart aan, wat ik nog steeds betwijfel. Gelukkig won ik dan reeks drie en vier om me een beetje te kalmeren.

Op de derde dag waren 3 reeksen gepland in een stevige bries. Blijkbaar heeft Sebbe er plezier van in zulke stevige wind te varen. De eerste reeks wint hij redelijk gemakkelijk voor Mateusz Kusznierewicz en Karlo Kuret.De tweede reeks is hij schitterend gestart maar er is een individuele terugroep en aan gezien hij geen risico’s wil nemen keert hij terug en kan hij onmiddellijk met een inhaalreeks beginnen. Al vrij snel ligt hij 2de op 200 m van Karlo, hij haalt die ook in, maar wanneer hij bij hem komt maakt hij een tactische fout waardoor Karlo terug een voorsprong kan nemen, deze keer te dicht bij de finish om nog iets te ondernemen. Hij wordt 2de. De laatste reeks wint hij vrij gemakkelijk. Uiteindelijk blijkt dat hij in de 2de reeks niet had moeten terugdraaien, zijn start was OK.

De laatste dag werden nog twee reeksen gepland. Ik schreef die beide op mijn naam voor Karlo Kuret. Zo schreef ik ook deze wedstrijd op mijn palmares.
Zaterdag begint hier een nieuwe wedstrijd de "Asia Pacific Championships".

Eindresultaat:
1. Sebbe Godefroid BEL
2. Karlo Kuret KRO
3. Mateusz Kusznierewicz POL
4. Cliton Webb NZL

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: