Alfa Romeo wint zeilrace Sydney - Hobart

30 december - Het zeiljacht Alfa Romeo van Neville Crichton uit Nieuw Zeeland heeft zaterdag de Sydney - Hobartrace gewonnen.
De Nederlandse boot Quiddity met schipper Peter Hoving eindigde op de 44e plaats.

De Alfa Romeo legde de tocht van 630 mijl langs de de oostelijke kust van Australië af in twee dagen vier uur en 58 minuten. Slechts een keer in de 58-jarige geschiedenis van de race was een schip sneller.

Quiddity
De Nederlandse schipper Peter Hoving bereikte een dag later, na drie dagen, 12 uur en 29 minuten, de kust van Tasmanië als 44e deelnemer. Hoving liet met zijn schip Quiddity nog elf deelnemers achter zich. Onder de bemanning van Quiddity bevonden zich nog twee andere Nederlanders, Verkerk en Ogtrop, en de Polen Oranski en McColl.

Meer info en de uitslagen:
www.rolexsydneyhobart.com

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: