Sailrocket 'The Quest For The Perfect Reach'

  • Author: Ice
    Date: vr, 03/01/2003 - 02:00

Het in Southampton gehuisveste SAILROCKET team heeft bekend gemaakt dat zij in 2003 met hun revolutionere nieuwe boot het officiële wereld snelheid record voor zeilboten zullen aanvallen. Ze hebben hun "aanval genoemd 'The Quest For The Perfect Reach'.

'De grootste delen van de constructie zijn gereed een paar kleinere zijn onderweg, we liggen goed op schema' verteld Paul Larsen, de 32 jarige Australiër die de 'piloot' zal zijn van de SAILROCKET,'Wat er straks op het water verschijnt word één van de belangrijkste boten van deze tijd. In ieder geval de mooiste.'

Designer van SAILROCKET, de 42 jaar oude "Test Engineer" van NEG-Micon, Malcolm Barnsley verteld 'We zijn de laatste details aan het doordenken van de "duivel" er zijn nog een paar maanden te gaan voordat we alles kunnen opbouwen. Momenteel word er getest in de windtunnel en misschien komt daar nog iets te boven waar ik nog geen rekening mee had gehouden, tevens komen er dagelijks goede ideen naar boven die allemaal worden afgewogen. We willen er geen haast project van maken, we gaan zelfs uitgebreid testen met de boot op ware grote voordat we eind 2003 overgaan tot record verpulvering'.

Malcolm en Paul zijn meer dan een jaar geleden samen begonnen aan dit project en zijn blij met de vorderingen tot op heden. Paul zegt ' Het uitgebreid testen van het 1:5 schaal model heeft ons veel inzicht gegeven in de moeilijkheden van zo'n extreme machine die zo hard vaart, ik zit straks met mijn rug een inch boven het water en vaar met 50 knopen snelheid zeer dicht langs het strand, met die snelheid is het water zo hard als cement....je wilt er dan wel zeker van zijn dat je het juiste schip hebt gekozen. Uit de tests met het schaalmodel blijkt dat de te verwachten en berekende theoretische snelheden allemaal mogelijk zijn, en dat we het juiste type schip hebben gekozen'.

Het team denkt dat 2003 een belangrijk jaar word in "record-breaking" termen. Het is alweer tien jaar geleden dat de Australische 'Yellow Pages Endeavour',
het snelheidsrecord brak en ondanks vele pogingen van verschillende type schepen is het nog niemand gelukt dat record te evenaren. Het Sailrocket team denkt
dat het hun dit jaar gaat lukken.

Het Australische team met hun nieuwe boot 'Macquarie Innovations', zijn er in gefaald hun eigen record van 46.52 knopen (gevestigd in 1993) te verbreken.
Het record staat al tien jaar en is rijp om gebroken te worden. De 50-knopen grens komt daarmee erg dichtbij.

Op hun website kun je foto's en video bekijken en uiteraard hun vorderingen nauw volgen www.sailrocket.com
Het SAILROCKET team is nog opzoek naar een hoofdsponsor eventuele geïnteresseerden kunnen contact opnemen met:
Angus Buchanan angus@selectsponsorship.com

Auteur:

  • Ice

    Eddy Lekens zeilt sinds 1979 offshore zeilwedstrijden, is stichter van ClubRacer en laat bedrijven groeien met zijn online marketing bureau Lucky Cookie. Is schipper/stuurman voor vele Verbondsbezem winnaars, won diverse malen de NSR, Antwerp Race en Schelderegatta, werd 2x Nederlands kampioen Zeezeilen en in 2004 werd Eddy Lekens door het Watersportverbond verkozen tot de beste zeezeiler van Nederland.

Voor u geselecteerd: