Ellen onderweg!

  • Author: entityone
    Date: vr, 31/01/2003 - 02:00

Ellen MacArthur en haar 13-koppige bemanning aan boord van de Kingfisher 2 zijn gisteren om 6u48 (en 49 sec.) begonnen aan hun poging om het record van de Orange maxi-catamaran van de Jules Verne-tabellen te varen. U weet allen dat d eOrange en de Kingfisher 2 één en dezelfde boot zijn, maar dat laten we hier even buiten beschouwing.

Ellen MacArthur was liever iets eerder vertrokken, maar een technisch
probleem aan de mastrail noopte de Kingfisher-crew ertoe om de beschutting van de baai van Plymouth op te zoeken om het euvel te herstellen. Daarbij kregen ze de welgesmaakte assistentie van een andere Britse zeilster, Tracy Edwards, die met de Maiden 2 (ex-Club Med) ook wel rond de wereld wil.
De weersomstandigheden deze ochtend waren niet bepaald idyllisch te noemen: het was erg koud en een harde noordwester helpt momenteel Kingfisher 2 om in-no-time de evenaar te bereiken. Als ze dat sneller kunnen dan de 6 dagen, 11 uur, 26 minuten en 21 seconden die de maxi-trimaran Geronimo van Olivier de Kersauson daar twee weken geleden voor nodig had, dan is het eerste
record binnen.

Om het huidige record van Bruno Peyron en de Orange te verbeteren (64 dagen, 8u37m24sec) moet Ellen op 4 april de finishlijn tussen Ouessant en Engeland bereiken, en wel ten laatste om 15u25m12s.

Volg de Kingfisher op www.kingfisher-challenges.com.

Ellen haar commentaar 30 minuten na de start:
Download audio

Auteur:

  • entityone

Voor u geselecteerd: