70 zeilboten tijdens eerste zeilwedstrijd van 2003

Zaterdag werd op de Oosterschelde met 70 zeilboten de Goofie’s race gevaren voor januari een ongekend aantal. Waarschijnlijk was de Goofie’s race van januari de eerste zeilwedstrijd in Nederland ( misschien wel in europa ) zo vroeg in het jaar.

De noordoostenwind, kracht 4 - 5 beaufort en met een 1 graad onder nul op de thermometer was het voor vele deelnemers afzien op het water. Iedereen was dan ook weer blij dat de erwtensoep klaar stond in de Yachtclub. De geluiden die je over het algemeen hoorde was dat het nat en heel koud was, iedereen was blij dat de wedstrijd met dit weer niet te lang duurde.

In de IMS klasse won de EASY LIVING (first 36.7) van Rinus de Jonge uit s’gravenpolder met André aan het stuur voor de HOLMATRO van Jaap Meyer met zijn Gloednieuwe Grand Soleil44.(zie foto)
De 3de plek was voor de CHECKMATE (bashford h. 41)van Peter de Ridder

In de ORC- Club klasse ging de eerste prijs naar de KOEK’S GANG (sunlegend) van Luc Feremans.

Met een miniem van 8 honderdste van een seconde, voor de SULA (surprise)van Wim Huiszoon uit Middelburg. De 3de plaats ging naar de WINDFALL (typhoon) van M. Sopers uit Goes.

In de ongemeten klasse was de eerste prijs voor het SPOOKSCHIP van Jan hemeldonk.

Volledige uitslag volgt!

De volgende Goofie’s race die gevaren wordt is op zaterdag 1 februari, de start is om 12.00 uur.

Foto © Annemiek van Kinderen
Meer foto's van Annemiek van Kinderen:
www.annemiekvankinderen.nl

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: