Henk Gemser stap op bij het KNWV (NED)

ARNHEM - In goed overleg heeft Henk Gemser met het KNWV vanaf 31 januari te stoppen als technisch directeur bij het zeilbond. Belangrijkste reden voor deze keuze zijn de beperkte financiële middelen.

Henk Gemser maakt nu plaats voor een meer directe technische ondersteuning voor de Nederlandse Topzeilploeg. Topzeilmanager Hessel Evertse wordt verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken. Directeur Jan Kossen is eindverantwoordelijke. Henk Gemser zal wel als adviseur aan het KNWV verbonden blijven.

Na enige maanden van beraad heeft Henk Gemser in december het bestuur van het KNWV op de hoogte gebracht van zijn voornemen om de opdracht van het KNWV als technisch directeur terug te geven. Hij beëindigt zijn werkzaamheden op 31 januari 2003.
Gemser is onder meer van mening dat belangrijke ambities niet worden nagekomen, gecreëerde verwachtingen geen invulling krijgen en dat getalenteerde sporters onvoldoende ontwikkelingskansen krijgen.

Henk Gemser: "Ik ben samen met het KNWV en de zeilers met zeer hoge ambities aan deze opdracht begonnen. Helaas moet ik concluderen dat onvoldoende middelen die hoge ambitie in de weg staan. Dat spijt mij zeer, omdat ik de zeilsport en de sporters een warm hart toe draag en nog steeds hoop op zo veel mogelijk medailles in 2004 en voldoende ontwikkelingskansen voor de talenten. Het is beter nu te stoppen dan dat over twee jaar te constateren."

Op de site van het KNWV nog geen aankondiging of persbericht.

Op de foto: Henk Gemser links op de foto
Foto © Annemiek van Kinderen

Meer foto's van Annemiek van Kinderen:
www.annemiekvankinderen.nl

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: