Mastbreuk voor ADRIEN!

Midden in de nacht bij het begin van een depressie is de mast van Jean-Luc Van Den Heede gebroken. Na 64 dagen moet hij dus zijn recordpoging rond de wereld met zijn 24 meter monohull Adrien staken. Jean-Luc was reeds over halweg, had tot nu toe een vrijwel probleemloze reis en zeilde ten zuiden van Australie met ongeveer 18 dagen voorsprong op het record van Philippe Monet.
Toen de mast naar beneden kwam stond er een wind van 40/45 knopen die later nog aanwakkerde tot 55 knopen. Adrien zeilde met drie reven en kleine foc. Blijkbaar heeft de mastvoet het begeven waardoor er slak kwam op de verstaging en de mast uiteindelijk is gebroken. 6 uur lang heeft Jean-Luc moeten werken om de verstaging door te zagen om mast en tuigage vrij te krijgen en schade aan de romp te voorkomen.
Adrien bevindt zich ongeveer 1500 mijl van de meest nabije kust. Jean-Luc maakt een noodtuigage en zet zo koers richting Tasmanië of Niew Zeeland.

Lees de persberichten op :
www.vdh.fr

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: