J22 Worlds Tour - 6 De Italiaanse kwal

TRIESTE (ITA) - We kunnen deze mail wel weer beginnen met hoe lekker het weer en de cappuccino hier in Italië is. Of we kunnen jullie vertellen dat we eruit zijn qua zeilkeuze. Ook kunnen we vertellen dat we weer hard getraind hebben en de snelheid vergeleken hebben met het team van Oasis. Maar we willen vandaag iets kwijt over een fenomeen dat hier dagelijks terug komt...

De Italiaanse kwal komt veel voor in de wateren rondom Trieste. Hij is te herkennen aan zijn glibberige uiterlijk. Met zijn grijpgrage tentakels pakt hij wat hij pakken kan. De Italiaanse kwal is tevens niet erg slim en blijft dan ook opppervlakkig. Je zult de kwal nooit alleen vinden. Ze verplaatsen zich in groepen. Als je eenmaal vast zit aan de Italiaanse kwal is het erg moeilijk om hem weer kwijt te raken. Hij zuigt zich aan je vast of botst tegen je op. De Italiaanse kwal is erg tegendraads en zal zich dan ook niet met de stroom mee laten drijven. Ter conclusie kunnen we dan ook melden dat we hier in Trieste niet om de Italiaanse kwal heen kunnen. Hij zal een grote rol spelen gedurende het WK!!!

(Wil je weten hoe een echte Italiaanse kwal eruit ziet, bekijk dan de foto!)

De dames...

Tot morgen (met dan weer een zeilverhaal)!

Meer info:
www.j22.it/world2003
www.portosanrocco.it
www.j-team.nl

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: