J22 Worlds Tour - 7

TRIESTE (ITA) - Vandaag weinig nieuws te melden over het zeilen. De bootjes staan op de kant. In de loop van de dag zijn veel Nederlanders aangekomen met de nodige "jet-lags. Iedereen is bezig geweest met het poetsen van hun boot en de laatste aanpassingen aanbrengen. In totaal zijn er ongeveer 30 Nederlandse, 15 Italiaanse, 4 Franse, 2 Deense en 2 Zuid-Afrikaanse boten ingeschreven. Meer dan 50 boten waarvan een overgroot deel hoge verwachtingen heeft van zichzelf.

Een leuke maar fanatieke stemming dus.

Vanmiddag zijn we Triest ingegaan om naar de voorbereidingen van de Barcolana te kijken. Zeer mooie bootjes waaronder de meer dan 90 voet lange Alpha Romeo. Wel wat anders dan de Max Fun 25 Alpha Romeo die in Nederland rond vaart. Morgenochtend start de Barcolana met in totaal meer dan 2000 boten. Al deze commotie is voor een 2 uur durende race in de baai van Trieste. Wel erg overdreven, toch?

Morgenochtend begint de meting van de boot en natuurlijk het gevreesde bemanningsgewicht, waarna iedereen zo snel mogelijk het water in wil om nog te kunnen trainen. Na onze ervaringen tijdens de metingen voor de Italian Open zal het morgen wel weer een waar festein worden.

Meer hierover morgen dus..

Meer info:
www.j22.it/world2003
www.portosanrocco.it
www.j-team.nl

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: