J22 Worlds Tour - 8 Buongiorno

TRIESTE (ITA) - Ofterwel goedemorgen. Gisteren zijn we kantje boord door de metingen gekomen. Het minimumgewicht van de J22 is 857 kg. Na een aantal schootjes en een spiboom nog aan het dek gelegd te hebben woog onze boot dan ook precies 857 kg. Geen kilo te veel of te weinig dus. Het wegen van het bemanningsgewicht was weer zeer vermakelijk. Ons bemanningsgewicht zit in principe heel netjes ronde de 270 kg terwijl je 275 maximaal mag hebben. Nu wogen we 's ochtends op onze weegschaal 273 kg, dus nog 2 kg speling. Maar dit was op onze weegschaal. De Italianen gebruiken een andere weegschaal dan in Nederland (en dus ook anders dan de onze). Deze geeft ongeveer 3 a 4 ons teveel aan. Maar geen zorgen want ze ronden vervolgens per persoon naar de kilo af. Dus als je 51.9 kg weegt wordt dat heel netjes afgerond naar de 51 kg. Eind van het verhaal, we kwamen nu zelfs uit op 271 kg, dus we hebben het weer netjes gered.

Het sfeertje op de haven was zeer gemoedelijk, iedereen paste zich aan het Italiaanse tempo aan, geen stress dus. s'Ochtends ongeveer 8 bootjes meten, vervolgens drie uur lang gaan lunchen en s'middags nog effe een bootje of 20 door de loods laten rijden.

Gistermiddag genoten van onze laatste vrije middag, lekker terrasje gepakt, eindelijk een keer stevig aan het bier, want we hoeven toch niet meer op de weegschaal. (Dit is dus ook meteen de reden waarom we gisteren geen mailing de deur uit hebben gedaan.)

Gaarne vandaag geen reacties want het bliepje van mijn mailbox doet zo'n pijn aan mijn hoofd (geintje).

Vandaag worden de laatste bootjes gemeten en start om 14.00 uur de proefwedstrijd, waarover vanavond meer.

Meer info:
www.j22.it/world2003
www.portosanrocco.it
www.j-team.nl

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: