J22 Worlds Tour - 9 En toen was er wind...

TRIESTE (ITA) - Vanmorgen stond er een heel mooi windje, kracht 3 uit het NO. Bijna alle boten waren om een uurtje of twaalf op het water om te trainen. Om twee uur begon de oefenwedstrijd. Zoals gewoonlijk binnen het J22 veld, eerst een algemene terugroep. De tweede start verliep beter. Na ongeveer tien minuten varen kakte de wind er totaal uit, gevolg; alle J-tjes netjes in een sleep terug naar de haven. Erg jammer aangezien dit de enige kans was om het niveau van de buitenlandse tegenstanders te meten voor de echte wedstrijden.

Vanavond was de openingsceremonie, eerst de formaliteiten natuurlijk zoals het voorstellen van alle comite's en andere "belangrijke mensen". Vervolgens werden de waarschuwingen voor pompen en rocken toegelicht door de jury. Een goede start van het evenement. Als afsluiter een cocktail drinken met elkaar. Het evenement is geopend en je merkt al dat iedereen er voor gaat. Wat zal het brengen morgen??

Vanavond vroeg naar bed want morgen verwachten we de Bora, windje van ongeveer 20 a 24 knopen.

Voor ons geldt ieder geval dat het bootje er compleet klaar voor is, vers in de was, nieuw setje zeilen, nieuwe lijntjes, iedereen is goed uitgerust en de sfeer binnen het team is relaxed maar fanatiek. Mijn gevoel zegt dat we jullie deze week waarschijnlijk met een aantal mooie uitslagen mogen verrassen.

Morgen dus de eerste resultaten.

Meer info:
www.j22.it/world2003
www.portosanrocco.it
www.j-team.nl

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: