ProvAnt Sail Cup: racen op de Schelde

  • Author: Ice
    Date: di, 14/10/2003 - 02:00

ANTWERPEN - De Provant Sail Cup maakte van het weekend van 11 en 12 oktober een heus zeilfestijn voor de rede van Antwerpen. Het succes van de vorige demowedstrijd bracht ook dit jaar een verlenging voor de Antwerprace met ultra sportieve kielboten.
De sportief varende, zeg maar spuitende boten kielboten zeilde zondag vijf reeksen voor de Provant Sail Cup.

Vermits alles zich binnen kijk- en beleef afstand afspeelde was deze race de promotor bij uitstek voor de zeilsport. Aan boord van alle deelnemende sportboten werd minimum 1 plaats voorbehouden voor sportieve kinderen (leken) die konden meeracen.

De briefing om 9u ‘s ochtends was voor vele een zware dobber. Het megafeest na de prijuitreiking van de Antwerprace zal er wel voor iets tussen gezeten hebben.
Het ontbijt smaakte ondermeer naar mijn versleten zeilschoenen (slechts 12 maanden oud). De basis zal wel aan mijn verzopen smaakpupillen gelegen hebben. Volgieten met koffie en goed schudden was de boodschap.

Om 13u30 kregen de Maxfun 25 klasse het eerste startschot, de verdwaalde 11Métre Red Shark die de briefing had gemist dacht dat de eerste start ook voor hen was en kwam in de knoop met de echte starters. Je ziet den drank maakt veel kapot J. 10 minuten later waren de J 80’s samen met de 11Métres aan de beurt gevolgd door de klassen X99 en halftonners.

Het werden 5 spannende korte races waarbij wind zoeken en vrij starten het verschil maakte. Onze eerste reeks met een J80 is er eentje om niet te vergeten, dit merkten we ook bij de eerste gennaker drop die totaal de mist inging. Al bij al hebben we ons snel kunnen herpakken want 5 maal eerst over de finish was de kers op de taart als afsluiting van WaterkAntwerpen 2003.

CU next year!

foto boven: Général Tapioca winnaar 1/2 ton klasse © Georges Janssens

filmpke onder: waar zit die gennaker val nu, .... neee das den Tac! © Pit de Jonge

De uitslagen

Max Fun25
1. Team pandion (Jan Willem, Haitsma) 5 punten
2. Ten (Sailing Tree) 7 punten
3. Free Wind (Frank Verschoor)

11 MOD
1. Scandinavian (Bert De Bock) 4 punten
2. Red Shark (Guy Mulders) 8 punten

J 80
1. Sea Scape (Clubracer Team) 4 punten
2. Vitamin Sea (Kathy Speelman) 8 punten
3. Seagull (Daan Speelman) 11 punten

X99
1. Exolist (Thierry De Heyn) 5 punten
2. Fixit (Roel Ysewyn) 6punten

1/2 Ton
1. Général Tapioca (Phil Pilate) 4 punten
2. Fantasy (Ian Van Brum) 9 punten
3. Half Moon (Bert Janssen) 10 punten

foto onder: de sportieve kids die mee konden racen © Georges Janssens

Auteur:

  • Ice

    Eddy Lekens zeilt sinds 1979 offshore zeilwedstrijden, is stichter van ClubRacer en laat bedrijven groeien met zijn online marketing bureau Lucky Cookie. Is schipper/stuurman voor vele Verbondsbezem winnaars, won diverse malen de NSR, Antwerp Race en Schelderegatta, werd 2x Nederlands kampioen Zeezeilen en in 2004 werd Eddy Lekens door het Watersportverbond verkozen tot de beste zeezeiler van Nederland.

Voor u geselecteerd: