J22 Worlds Tour - 10 D-vlaggetje de mast in

TRIESTE (ITA) - Vandaag was bedoeld als de eerste ‘raceday’ van het Wk. De werkelijkheid was helaas anders. Om 9:30 ging een heel klein D-vlaggetje de mast in en dat betekent uitstel voor onbepaalde tijd. Oorzaak teveel wind en de verwachting dat het nog meer zou gaan waaien.
Niemand mocht ook de haven uit om toch een rondje te varen op straffe van diskwalificatie. Op de haven ontstond een geladen en tegelijk landerig sfeertje gekenmerkt door veel koffie, klaverjassen en praten over zeilen en het comite natuurlijk niet te vergeten.

Uiteindelijk ging het comite om 15:15 over tot het naar binnen sjouwen van de boeien en afgelasting van de wedstrijden voor de eerste dag.
Dat was voor een paar boten - waaronder natuurlijk die van ons - het sein om buiten eens te gaan kijken of het echt wel zo hard waaide. Samen met ITA45, ITA15, ITA19, NED 179 , NED 18 en een van de Franse boten hebben we lekker ‘gegumd’. Er stond in de beschutte baai van Triest een vlagerig windje met vlagen van 6+. Voor de meeste geen probleem. Helaas heeft Bressani - een van de favorieten - zijn mast een beetje bijgebogen als gevolg van een geknapte achterstag (die zat vast met een illegaal en niet zo stevig touwtje!).
Ook hebben we een paar mooie wipe outs gezien.

We hebben nog geen foto’s van het zeilen maar een professionele fotograaf heeft plaatjes geschoten. Hopelijk kunnen we jullie daar morgen iets van laten zien. De weersverwachting voor morgen is heel veel wind. Hoogst waarschijnlijk kan er morgen ook niet worden gevaren. :-(

Meer info:
www.j22.it/world2003
www.portosanrocco.it
www.j-team.nl

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: